Egy antwerpeni rajtaütésen 13 feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe

Egy antwerpeni rajtaütésen 13 feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe

Belga rendőrök járőröznek az észak-belgiumi Antwerpen belvárosi sétálóutcájában 2017. március 23-án (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A belga hatóságok kedden reggel, egy dzsihadista terroristacsoport elleni nyomozás során tizenhárom embert őrizetbe vettek. A ügyészség tájékoztatása szerint a rajtaütés során nem történt incidens. A művelet célja az volt, „hogy jobban be tudják azonosítani egy, a városban kialakult dzsihadista szalafista csoport tevékenységét”.

Belgium északi, flamand területén található Antwerpen, amely régóta ismert iszlamista csoportjairól. Itt alakult meg a 2015-ben terrorista szervezetté minősített Sharia4Belgium, amelynek vezetője, a marokkói származású Fouad Belkacem harcosokat toborzott Szíriába a dzsihadisták közé, írja az MTI. Belkacemet 2015-ben a belga bíróság 12 éves börtönbüntetésre ítélte, majd három évvel később megfosztották belga állampolgárságától.