HIRDETÉS

Böjte Csaba: Félünk a migránsoktól, közben mi halunk ki

HIRDETÉS

Félünk a migránsoktól, közben mi halunk ki – mondja a szórványban és szerte Erdélyben gyermekmentő munkát végző Böjte Csaba. Az általa alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 83 házában jelenleg nagyjából 2100-an élnek és tanulnak. A ferences szerzetes régebben bányászként is dolgozott, még azokból az időkből tudja, hogy mindig, mindenre van megoldás. Rendületlenül hisz Erdély felemelkedésében is, sőt meg van róla győződve, hogy egyszer Bukarestben, a parlament épületére is kikerül majd a székely zászló. Mert előrelépni csak közösen lehet.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang április 18-i (2019/16.) számában olvasható interjúból!

(…)

– Kevesen tudják önről, hogy nem Déván, a gyerekeket nevelő intézetben van a főállása. De akkor hol?
– Főállásban Szászváros és Körösbánya plébánosa vagyok. Előbbi helyen hatvan-hetven hívem van, utóbbiban három. Körösbánya kis falu Hunyad megyében, a korábbi magyar miniszterelnök, Medgyessy Péter édesapja is itt született. Tipikus szórványtelepülés, ahol már alig van magyar, kiürült a falu. Félünk a migránsoktól, közben mi halunk ki – én a saját bőrömön tapasztaltam meg, milyen olyan helyen élni, ahol nem születik gyerek.

Aki gyertyát gyújtott – Böjte Csaba 60 | Magyar Hang

(…)

– Mostanában sokat megy külföldre, olyan országokba, ahol nagy a baj. Miért?
– Romániában leszálló ágban van a gyerekvédelem – egyszerűen nem születik elég gyerek, a kevesebbre több pénz jut, kisebb a szükség. Most már nem csörög naponta-kétnaponta a telefonom bajba jutott családoktól érkező hívásokkal, hogy menjek és vigyem el a gyereküket, neveljem én. Több időm marad, és nagyobb a felelősség is, amióta az Európai Parlament Az év embere címmel tüntetett ki. Arra gondoltam, meg kellene nézni azokat az országokat, ahonnan a migráció indul, hogy érdemben tudjak hozzászólni ehhez a kérdéshez, ezért látogattam el Hölvényi György EP-képviselővel és másokkal Irakba, Szíriába, Egyiptomba és nemrég Kenyába, valamint Kongóba.

(…)

Lukács Csaba és Wekerle Szabolcs interjúja.

Mit gondol a Notre Dame-túzesetről? Milyen a kapcsolata a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak a román állammal? Vannak-e magyarellenes konfliktusok? Mennyi gyerek befogadására lenne igény? Lehet Erdélyből Tündérkert? Kitűzhetik-e a székely zászlót Bukarestben? Mennyit utazik évente, mit szokott csinálni húsvétkor? Nem csak gyerekeket, felnőtteket is ment, kiket pontosan? A válaszokat keresse a Magyar Hang április 18-án megjelent 2019/16. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/16. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,478lájkolóTetszik
2,029követőKövetés
15,311feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Vadászidény – Magyar Hang-ajánló

EP-választási körkérdés, Szalai Kriszta-interjú, törökszentmiklósi riport, igazolták a kettős élelmiszer-minőséget, a Strache-ügy hatása – itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek