Kijev bepereli Magyarországot a gabonastop meghosszabbítása miatt

Kijev bepereli Magyarországot a gabonastop meghosszabbítása miatt

Fotó: Polina Rytova/Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Míg az EU nem hosszabbította meg az ukrán gabonastopot, a magyar kormány saját hatáskörben nemcsak, hogy elrendelte azt, de ki is bővítette további termékekkel. Kijev most perre készül emiatt Magyarország, illetve Lengyelország és Szlovákia ellen is, miután utóbbi két ország is meghosszabbította a behozatali tilalmat – vette észre a Politico hírét a hvg.hu.

A külföldi lapnak Tarasz Kacska, gazdaságfejlesztési, kereskedelmi és mezőgazdasági miniszterhelyettes adott interjút, amelyben kifejtette, ez nem csupán az Európai Unió belső ügye, hanem felveti azt is, vajon a nemzetközi kereskedelmi partnerek bízhatnak-e abban, hogy Brüsszel az egész EU nevében beszél. A pert a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) kezdeményezik majd, mert „az egész világnak látnia kell, hogyan viselkednek az EU tagállamai a kereskedelmi partnereikkel és a saját szervezetükkel szemben”.

Itt írtunk azon ukrán termékek részletes listájáról, amelyeket szombattól tilos Magyarországra behozni.