Reagált a külügy is arra, hogy Putyin szerint lehetnének területi követeléseink Ukrajnával szemben

Reagált a külügy is arra, hogy Putyin szerint lehetnének területi követeléseink Ukrajnával szemben

Az orosz elnöki sajtószolgálat által közreadott felvételen Vlagyimir Putyin orosz elnök a nemzethez intézett moszkvai televíziós beszéde (Fotó: MTI/AP/Orosz elnöki sajtószolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált a magyar külügyminisztérium is Vlagyimir Putyin kijelentésére, miszerint lehetne Magyarországnak is területi követelése Ukrajnával szemben. 

Lapunk is beszámolt róla, hogy nemrégiben Vlagyimir Putyin orosz elnök arról beszélt az Orosz Történelmi és a Hadtörténeti Társaságok újjáalakulásának 10. évfordulója alkalmából rendezett találkozón, hogy három országnak, Romániának, Lengyelországnak és Magyarországnak is lehetnek területi követelései Ukrajnával szemben, mivel erőszakkal vették el tőlük a ma Ukrajnához tartozó területeiket.

A magyar külügyminisztérium végül az Index megkeresésére mondta el véleményét. – Nem tartjuk helyesnek a háborús konfliktust mélyítő nyilatkozatokat. Az ilyen nyilatkozatok helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség! – közölték. 

Románia már korábban világossá tette, hogy nincsenek követelései, Lengyelország pedig dezinformációk terjesztésével vádolta meg Putyint.