Tízezrek tüntettek Grúziában az uniós tagjelölti státuszért

Tízezrek tüntettek Grúziában az uniós tagjelölti státuszért

Városháza Tbilisziben (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Grúziaiak tízezrei gyűltek össze az ország parlamentje előtt, hogy demonstrálják, készek csatlakozni az Európai Unióhoz – írja az Euronews. Az Európai Tanács hétvégén hozza meg végleges döntését Grúziával kapcsolatban, az emberek ezért döntöttek úgy, megmutatják a nyugati értékek iránti elkötelezettségüket.

Az eseményen megszólaltak európai parlamenti képviselők és Ukrajnában harcoló grúz katonák is. A megmozduláson részt vevő egyetemisták szerint azért kell megmutatniuk magukat, mert Grúzia európai jövője veszélyben van.

– A mai nap azért fontos, mert bármit gondolunk is a világról, összeköt minket a közös cél – mondta egy egyetemista, Saba Meupishvili.

A több ezres tömeg az Európa térre vonult. Itt ért véget a demonstráció. Az Európai Tanács néhány napon belül meghozza, és kihírdeti döntését arról, hogy Grúzia megkaphatja-e az uniós tagjelölti státuszt.