Vida Péter kapta a Karinthy-gyűrűt

Vida Péter kapta a Karinthy-gyűrűt

A Rádiókabaré kiemelkedõ teljesítményt nyújtó alkotóit és elõadóit elismerõ Karinthy-gyûrû idei díjazottja, Vida Péter színmûvész az elismerés átadásán a volt rádiószékház Márványtermében. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Immár 44. alkalommal – 1975 óta minden évben – osztották ki a Karinthy-gyűrűt, melyet idén Vida Péter vehetett át a Magyar Rádió Márványtermében. Az elismerést Karinthy Frigyes születésének évfordulója alkalmából ítélik oda, és adják át a közmédia szórakoztató műsoraiban nyújtott kiemelkedő teljesítményekért, szerzőknek, előadóknak, a szatirikus és a humoros műfaj kimagasló szereplőinek.

Az idei díjazott, az 1973-ban született Vida Péter a Rádiókabaré állandó közreműködője, számos hangjáték szereplője, ugyanakkor 2012-től a Thália Színház színművésze. A friss Karinthy-gyűrűs konferál, szerepet játszik, jeleneteket ír, és a szakma megítélése szerint mindig minden körülmények között gondoskodik arról, hogy egy jelenetből a maximumot hozza ki.

„Nagy megtiszteltetést és boldogságot jelent számomra a díj elnyerése, hiszen humorista ennél magasabb rangú elismerést nem kaphat. Azért is fontos ez az elismerés, mert színésznek ritkán ítélik oda” – nyilatkozta az MTI-nek Vida Péter.

Vicc mesélés - Vida Péter és Janklovics Péter

Mikroszínpadon mesélnek el egy idétlen viccet!! :D

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.