HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra „Az ördögöt O...

„Az ördögöt Orbánnak hívják” – hangzott el a budapesti koncerten

HIRDETÉS

Csütörtökön ismét Budapesten koncertezett a Braindogs, a Tom Waits dalait játszó magyar alkalmi zenekar. A Quimby körüli zenészekből alakult supergroup tagja a tiszteletbeli magyar Ripoff Raskolnikov, valamint a kortárs brit blues legnagyobb alakjaként emlegetett Ian Siegal is.

HIRDETÉS

Az A38 Hajó színpadán tartott telt házas koncerten Siegal
üzent többek között Orbán Viktornak. A brit épp a jó és a rossz harcáról szóló Down In The Hole című számot énekelte, melynek közepén mindig tart egy prédikálós performanszot. Ekkor jött az üzenet:

„A világ nagyon komplikált hely, van a Menny és a Pokol. (…) Az ördög valódi, és sok arca van. Amerikában a nagy Fehér Házban él. (…) Mindenhol ott van: némely helyen Trumpnak, némely helyen Bolsonarónak, némely helyen Orbánnak hívják. Szembe kell néznünk magunkkal, mert az ördög mindenhol ott van és közöttünk jár” – mondta. A magyar miniszterelnök nevét ováció fogadta.

Braindogs A38 20190307

részlet a koncertről

Majd kigombolta az ingét, és megmutatta alatta a „F…ck Trump” feliratú pólóját, szóban pedig hozzátette, hogy a magyar miniszterelnöknek is ezt kívánja.

HIRDETÉS

Lehet ez az utolsó alkalom, hogy láttok engem, mielőtt eltűnnék – mutatta idézőjelet imitálva az eltűnésnél, ám azt is jelezte, nem érdekli, ha így lesz (mert ezt akkor is ki kellett mondania). Aztán folytatódott tovább a dal.

Az nem meglepő, hogy Ian Sieagalnek ez a véleménye, tavaly a Magyar Narancsnak nyilatkozva a magyar sajtóban is beszélt arról, hogy „ha valaki bluesrajongónak tartja magát és Trumpra szavazott, annak ideje jó alaposan elgondolkodnia, mert a kettő nem fér meg egymással. A blues az elnyomottak zenéje volt mindig is, ez pedig nem egyeztethető össze kirekesztő gondolatokkal.”

Ez a mondata pedig arra is magyarázat, hogy miért tartotta fontosnak, hogy erről beszéljen a koncerten: „Tudom, hogy Magyarországon szélsőséges a helyzet, mert több hatalom van a kormány kezében, ezért óvatosabbak a zenészek, de én nem szeretném, ha olyan emberek jönnének a koncertemre, akikkel alapvető dolgokban sem értek egyet.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,202lájkolóTetszik
2,692követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tűnjenek el a hatalmaskodó pártemberek!

A párt felé elkötelezett képviselő nem a település érdekeit helyezi az első helyre, hanem minden döntésénél végigzongorázza azt, hogy mit szólnak hozzá, vagy eleve utasításra dönt.