HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Cáfolja a saj...

Cáfolja a sajtóban megjelent megszűnését a ExperiDance

HIRDETÉS

Sajtóhír jelent meg arról, hogy megszűnik az ExperiDance társulata. Erre reagált csütörtök kora délután Facebook-oldalán a társulat, amelyben határozottan cáfolják ezt:

null

null

HIRDETÉS

A sajtóhírt szemlézve azt írtuk:

Amikor 2000-ben Román Sándor művészeti vezető és Vona Tibor ügyvezető igazgató megalapította az ExperiDance formációt, vélhetően egyikük sem gondolta azt, hogy egyrészt majd húsz esztendőn át a magyar táncművészet megkerülhetetlen produkciójává válik, ahol rengeteg magasan képzett hivatásos táncos fordul majd meg, lép fel estéről estére. Persze az alapításkor azt sem lehetett tudni, hogy az Orbán-kormány létrehozza a társasági adókedvezmény, a taotámogatások rendszerét, amelynek legnagyobb haszonélvezőjévé vált a produkció.

Azonban amint megjelenik a pénz, ráadásul olyan mértékben, amilyenben az ExperiDance részesedett a kulturális taóból, előbb-utóbb a konfliktusok is felszínre törnek. Hosszú ideje tudni lehetett ugyanis, hogy a két alapító teljesen másként képzeli el a társulat működését, és ahogy a Cornandsoda.com megírta, az elmúlt időszakban nem tudták egységbe hozni a társulat működésével kapcsolatos elképzeléseiket, jövőbeli terveiket, ezért a napokban történt tárgyalások eredményeképpen a társulat felbomlása mellett döntöttek.

Ugyanakkor Román Sándor nem csinált titkot abból, hogy már egy új társulat megszervezésén dolgozik, amely akár már májusban bemutatkozhatna a nagyközönségnek. Az elképzelések szerint az új társulat ugyanúgy a magyar néptánc modern és nemzetközi irányzatokkal vegyes stílusát képviseli majd, mint a most feloszlott ExperiDance.

HIRDETÉS

Kiszolgáltatott szerepbe kerülnek a színházak a tao megszüntetésével | Magyar Hang

A támogatás eltörlése sok magán- és független intézmény létét veszélyezteti, de hatását még a legnagyobb kőszínházak is megérzik majd.

Amikor tegnap este legördült a függöny a RaM Colosseumban, egy elképesztő történetre került pont. És ehhez egyébként nagyban hozzájárult az is, hogy a tao-rendszeren keresztül érkező milliárdok eddig valahogy mindig háttérbe szorították a két vezető ellentétét. Ám a kormány tavaly decemberben megszüntette a kulturális taót, azaz immár sajnos semmi sem tartotta össze a társulatot, amiből állítólag az utóbbi időszakban egyre több táncos távozott.

Az ExperiDance honlapján megjelent, hogy a társulat további előadásai – Nostredamus, Szenvedélyem Velence és a Cinderella – technikai okok miatt elmaradnak. A már megvásárolt jegyek árát visszatérítik: az online vásárolt jegyek árát legkésőbb 30 banki napon belül az InterTicket Kft. (jegy.hu) visszautalja, míg a személyesen vásárolt jegyek árát készpénzben pedig a RaM Colosseum jegypénztárában, illetve az Allee-ban található jegyértékesítési ponton van lehetőség visszaváltani.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,156lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép