HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Cáfolja a saj...

Cáfolja a sajtóban megjelent megszűnését a ExperiDance

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sajtóhír jelent meg arról, hogy megszűnik az ExperiDance társulata. Erre reagált csütörtök kora délután Facebook-oldalán a társulat, amelyben határozottan cáfolják ezt:

null

null

A sajtóhírt szemlézve azt írtuk:

Amikor 2000-ben Román Sándor művészeti vezető és Vona Tibor ügyvezető igazgató megalapította az ExperiDance formációt, vélhetően egyikük sem gondolta azt, hogy egyrészt majd húsz esztendőn át a magyar táncművészet megkerülhetetlen produkciójává válik, ahol rengeteg magasan képzett hivatásos táncos fordul majd meg, lép fel estéről estére. Persze az alapításkor azt sem lehetett tudni, hogy az Orbán-kormány létrehozza a társasági adókedvezmény, a taotámogatások rendszerét, amelynek legnagyobb haszonélvezőjévé vált a produkció.

Azonban amint megjelenik a pénz, ráadásul olyan mértékben, amilyenben az ExperiDance részesedett a kulturális taóból, előbb-utóbb a konfliktusok is felszínre törnek. Hosszú ideje tudni lehetett ugyanis, hogy a két alapító teljesen másként képzeli el a társulat működését, és ahogy a Cornandsoda.com megírta, az elmúlt időszakban nem tudták egységbe hozni a társulat működésével kapcsolatos elképzeléseiket, jövőbeli terveiket, ezért a napokban történt tárgyalások eredményeképpen a társulat felbomlása mellett döntöttek.

HIRDETÉS

Ugyanakkor Román Sándor nem csinált titkot abból, hogy már egy új társulat megszervezésén dolgozik, amely akár már májusban bemutatkozhatna a nagyközönségnek. Az elképzelések szerint az új társulat ugyanúgy a magyar néptánc modern és nemzetközi irányzatokkal vegyes stílusát képviseli majd, mint a most feloszlott ExperiDance.

Kiszolgáltatott szerepbe kerülnek a színházak a tao megszüntetésével | Magyar Hang

A támogatás eltörlése sok magán- és független intézmény létét veszélyezteti, de hatását még a legnagyobb kőszínházak is megérzik majd.

Amikor tegnap este legördült a függöny a RaM Colosseumban, egy elképesztő történetre került pont. És ehhez egyébként nagyban hozzájárult az is, hogy a tao-rendszeren keresztül érkező milliárdok eddig valahogy mindig háttérbe szorították a két vezető ellentétét. Ám a kormány tavaly decemberben megszüntette a kulturális taót, azaz immár sajnos semmi sem tartotta össze a társulatot, amiből állítólag az utóbbi időszakban egyre több táncos távozott.

Az ExperiDance honlapján megjelent, hogy a társulat további előadásai – Nostredamus, Szenvedélyem Velence és a Cinderella – technikai okok miatt elmaradnak. A már megvásárolt jegyek árát visszatérítik: az online vásárolt jegyek árát legkésőbb 30 banki napon belül az InterTicket Kft. (jegy.hu) visszautalja, míg a személyesen vásárolt jegyek árát készpénzben pedig a RaM Colosseum jegypénztárában, illetve az Allee-ban található jegyértékesítési ponton van lehetőség visszaváltani.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,601lájkolóTetszik
3,461követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.