HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Bödőcs Tibor:...

Bödőcs Tibor: Tequilát Orbánnak!

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Mindannyian nevetségesek vagyunk, én is az vagyok, apám is az, Orbán Viktor is az, csak próbálják eljátszani, hogy őt csak ájultan tisztelni lehet, ami persze egyre nehezebben megy – mondta Bödőcs Tibor. A humorista a két évvel ezelőtti irodalmi paródiakötete, az Addig se iszik után a Meg se kínáltak című regényével komorabb területre merészkedett, egy szobafestő, Magyar Oszkár monológjába csempészte Magyarország elmúlt évtizedeit, rendszerváltással, korrupcióval és személyes tragédiákkal együtt. Bödőcs Tibor az új kötet kapcsán a politikai korrektségről, a perzsa uralkodó éjjeliedényéről, a negyven éve napszemüvegben élő popzenészekről, Bukowski és Kazinczy közös tulajdonságáról, illetve a politikusok születésnapi tortába tolt arcáról mesélt. De kiderült az is, hogy van-e félnivalója a hatalomtól, hogy mit tenne a miniszterelnök hat tequila után, és hogy melyik hollywoodi sztár készítene filmet az új regényből.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang október 18-i (2019/42.) számában megjelent interjúból!

– Az új regényében ott a magyar valóság, a műsorában azonban sokkal hangsúlyosabban.
– Eddig sem finomkodtam, de most valóban bedurvult a dolog. Amikor a képmutatás kárpitja felszakad, és benézhetünk mögé – amikor a közélet a kokainról és prostikról szól –, akkor hogyan reagáljak? Ha a politikában prostik vannak, akkor nálam is repkednek a prostik. Mint szóképek. Bár ami jelenleg zajlik, az már régen nem politika. Eddig is tudtuk, hogy miként működik a korrupció, de egy ilyen videót nézve sokkal könnyebben átélhetővé vált ez: Aperol Spritz meg az Add ide a didit. Ez jutott nekünk, A Wall Street farkasa Fásy Ádám-féle kiadása.

Kőhalmi Zoltán: Valaki ezért felelni fog | Magyar Hang

(…)

HIRDETÉS

– A „képmutatás kárpitja”, úgy tűnik, tényleg felszakadt, az önkormányzati választás eredménye legalábbis erre utal, a Fidesz hosszú idő után először került nehezebb helyzetbe. Orbán Viktor mellett ezután Karácsony Gergelynek is szentel paródiát?
– Kilenc éve megy a NER, eddig nem nagyon tudtam mással foglalkozni. Most, hogy az ellenzék erősödött, az a dolgom, hogy ha hülyék lesznek, akkor beszéljek róluk. Ha már hatalmuk van, hibázni is fognak, és még nevetségesebbek lesznek, mint eddig, persze. A NER alapja a gondosan kiszámított propaganda, az agresszív gazdasági letámadás – börtönszlenggel a csicskítás. Az érzelmi polgárháború erőltetése dacára jó látni, hogy nem mindenkinek jön ez be. Kíváncsian, de illúziók nélkül várom a fejleményeket. Nekem az ellenzékkel is komoly gondjaim voltak és vannak, érdekel, mit kezdenek az elért eredményekkel. Nem tagadom, nincs ellenemre, hogy némi bors került az álkeresztény kleptokrácia orra alá, és szeretném látni, hogy ha már lehetőséget kapott a „nemfidesz”, él vele, nem lopnak, nem a másik tábor elleni hergeléssel lesznek elfoglalva az új polgármesterek. Meglátjuk.

(…)

Miért nem a tervezett Hitler is így kezdte lett a könyv címe? A túlzott politizálás nem rontja el a poént? Van félnivalója? A hibrid rendszert akarta megjeleníteni a könyvben? Feszültek a magyarok? Miért nem akarnak igazi diktatúrát? Mi az, amivel már ne viccel? Mi a baj a magyar közbeszéddel? Miért kellene olyan műsort készíteni, ahol a politikusok folyamatosan isznak? Mekkora probléma az alkoholizmus? Ha nevetünk rajtuk, nem válnak hiteltelenné a társadalmi problémák? Van önben küldetéstudat, hogy ráirányítsa a közönség figyelmét a gondokra? A színpadi szerepe mennyiben különbözik a valódi énjétől? Felelősséggel jár, hogy nem csak ismertté, de hivatkozási alappá is vált? Hiteles egy filozófiai eszmefuttatás a kocsmában? A válaszokat keresse a Magyar Hang október 18-án megjelent 2019/42. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/42. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,730lájkolóTetszik
2,955követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A Vice Romania grafikája a román állampolgárság-bizniszről

Ezrével lesznek uniós állampolgárok oroszok, ukránok, moldovaiak és fehéroroszok

Egy kiszivárgott minisztériumi dokumentum szerint sokan soron kívül, törvénytelenül, megfelelő iratok hiányában is megkapják az iratokat Romániában.