HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Bödőcs Tibor:...

Bödőcs Tibor: Tequilát Orbánnak!

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Mindannyian nevetségesek vagyunk, én is az vagyok, apám is az, Orbán Viktor is az, csak próbálják eljátszani, hogy őt csak ájultan tisztelni lehet, ami persze egyre nehezebben megy – mondta Bödőcs Tibor. A humorista a két évvel ezelőtti irodalmi paródiakötete, az Addig se iszik után a Meg se kínáltak című regényével komorabb területre merészkedett, egy szobafestő, Magyar Oszkár monológjába csempészte Magyarország elmúlt évtizedeit, rendszerváltással, korrupcióval és személyes tragédiákkal együtt. Bödőcs Tibor az új kötet kapcsán a politikai korrektségről, a perzsa uralkodó éjjeliedényéről, a negyven éve napszemüvegben élő popzenészekről, Bukowski és Kazinczy közös tulajdonságáról, illetve a politikusok születésnapi tortába tolt arcáról mesélt. De kiderült az is, hogy van-e félnivalója a hatalomtól, hogy mit tenne a miniszterelnök hat tequila után, és hogy melyik hollywoodi sztár készítene filmet az új regényből.

Részletek a Magyar Hang október 18-i (2019/42.) számában megjelent interjúból!

– Az új regényében ott a magyar valóság, a műsorában azonban sokkal hangsúlyosabban.
– Eddig sem finomkodtam, de most valóban bedurvult a dolog. Amikor a képmutatás kárpitja felszakad, és benézhetünk mögé – amikor a közélet a kokainról és prostikról szól –, akkor hogyan reagáljak? Ha a politikában prostik vannak, akkor nálam is repkednek a prostik. Mint szóképek. Bár ami jelenleg zajlik, az már régen nem politika. Eddig is tudtuk, hogy miként működik a korrupció, de egy ilyen videót nézve sokkal könnyebben átélhetővé vált ez: Aperol Spritz meg az Add ide a didit. Ez jutott nekünk, A Wall Street farkasa Fásy Ádám-féle kiadása.

Kőhalmi Zoltán: Valaki ezért felelni fog | Magyar Hang

(…)

HIRDETÉS

– A „képmutatás kárpitja”, úgy tűnik, tényleg felszakadt, az önkormányzati választás eredménye legalábbis erre utal, a Fidesz hosszú idő után először került nehezebb helyzetbe. Orbán Viktor mellett ezután Karácsony Gergelynek is szentel paródiát?
– Kilenc éve megy a NER, eddig nem nagyon tudtam mással foglalkozni. Most, hogy az ellenzék erősödött, az a dolgom, hogy ha hülyék lesznek, akkor beszéljek róluk. Ha már hatalmuk van, hibázni is fognak, és még nevetségesebbek lesznek, mint eddig, persze. A NER alapja a gondosan kiszámított propaganda, az agresszív gazdasági letámadás – börtönszlenggel a csicskítás. Az érzelmi polgárháború erőltetése dacára jó látni, hogy nem mindenkinek jön ez be. Kíváncsian, de illúziók nélkül várom a fejleményeket. Nekem az ellenzékkel is komoly gondjaim voltak és vannak, érdekel, mit kezdenek az elért eredményekkel. Nem tagadom, nincs ellenemre, hogy némi bors került az álkeresztény kleptokrácia orra alá, és szeretném látni, hogy ha már lehetőséget kapott a „nemfidesz”, él vele, nem lopnak, nem a másik tábor elleni hergeléssel lesznek elfoglalva az új polgármesterek. Meglátjuk.

(…)

Miért nem a tervezett Hitler is így kezdte lett a könyv címe? A túlzott politizálás nem rontja el a poént? Van félnivalója? A hibrid rendszert akarta megjeleníteni a könyvben? Feszültek a magyarok? Miért nem akarnak igazi diktatúrát? Mi az, amivel már ne viccel? Mi a baj a magyar közbeszéddel? Miért kellene olyan műsort készíteni, ahol a politikusok folyamatosan isznak? Mekkora probléma az alkoholizmus? Ha nevetünk rajtuk, nem válnak hiteltelenné a társadalmi problémák? Van önben küldetéstudat, hogy ráirányítsa a közönség figyelmét a gondokra? A színpadi szerepe mennyiben különbözik a valódi énjétől? Felelősséggel jár, hogy nem csak ismertté, de hivatkozási alappá is vált? Hiteles egy filozófiai eszmefuttatás a kocsmában? A válaszokat keresse a Magyar Hang október 18-án megjelent 2019/42. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/42. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,720lájkolóTetszik
3,476követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Sem az idősotthonokban, sem a gyermekek körében nincsenek új fertőzöttek

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elhangzott, hogy a járvány lecsengőben van, és az ország felkészült az esetleges második hullámra. Augusztus végéig meghosszabbítják a bértámogatási programot.