HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Jelentkezzen ...

Jelentkezzen az eucharisztikus kongresszusra! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

2020-ban hazánk rendezi az igen sokszínű, minden korosztály lelki és kulturális igényeit kielégítő programsorozatot, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK), amely az egyik legfontosabb katolikus esemény lesz 2020-ban a világon. Az eucharisztikus világkongresszus nem a szó legszorosabb értelmében vett kongresszus, sokkal inkább egy nagyszabású nemzetközi rendezvénysorozat, amely során a kenyér és a bor színe alatt jelen lévő Jézus Krisztust ünnepeljük.

A résztvevők a rendezvény honlapján keresztül regisztrálhatnak a többségében ingyenes eseményekre. Az ingyenes regisztráció csupán amiatt fontos, hogy a névre szóló helyekhez biztosan hozzájussanak a részt venni vágyók.

Ajánlott, hogy az érdeklődők minél hamarabb létrehozzák saját fiókjukat a NEK online regisztrációs felületén. Ez nem jár semmilyen elköteleződéssel, ingyenes, és lehetővé teszi, hogy az érdeklődők minden lényeges információról időben értesülhessenek. Fiókot nyitni egyénileg és csoportosan lehetséges, világi és klerikus személyeknek egyaránt. Aki bizonytalan, az megkeresheti segítségért plébánosát is. 

Azért is tanácsos mielőbb regisztrálni az online felületen, mert az érdeklődők a regisztrációs rendszeren keresztül tájékozódhatnak az utazási lehetőségekről (például a 90%-os MÁV-kedvezményről), a szállás- és étkezésfoglalás, illetve -igénylés lehetőségéről. A plébániai, közösségi, iskolai csoportok számára, amelyek 2020. május 31-ig jelzik igényüket, hogy különbuszt vagy különvonaton helybiztosítást kérnek, a kongresszust szervező NEK Titkárság a MÁV-val, a GYSEV-vel és a Volánbusszal kapcsolatba lépve térítésmentesen megszervezi az utazást, így a költség nem terheli ezeknek a csoportoknak a tagjait.

A kongresszus programjai közül kiemelkedik a 

  • nyitó szentmise elsőáldozással a Puskás Ferenc Stadionban (szeptember 13., vasárnap, 15.00);
  • a Forráspont ifjúsági est a Papp László Sportarénában (szeptember 18., péntek);
  • a „magyar” szentmise a Kossuth téren, valamint utána az eucharisztikus gyertyás körmenet a Hősök teréig (szeptember 19., szombat, 17.00);
  • záró szentmise a Hősök terén (szeptember 20., vasárnap) 11.00).

Ezek a programok természetesen ingyenesek, és már megnyílt a lehetőség a helybiztosításra. A Puskás Ferenc Stadionban minden résztvevőnek helyre szóló jegye lesz. A Kossuth téri, valamint a Hősök terén tartandó szentmisék esetében az ingyenes jegyek igénylői a szektorok feltöltésénél elsőbbséget élveznek majd, de ezen a két szentmisén regisztráció nélkül is van lehetőség a részvételre.

A háromnapos Nemzetközi Teológiai Szimpóziumra (szeptember 10–12., Esztergom), amely megelőzi a kongresszust, és a Hungexpón tartott ötnapos konferenciára (szeptember 14–18., Budapest) – vagy, ahogy sokan hívják, az „ötnapos lelkigyakorlatra” – is megvásárolhatók már a kedvező árú belépők. Az érdeklődők a NEK honlapján már megtalálhatják a Szimpózium és a konferencia programját is, megismerhetik a világ minden tájáról érkező vendégelőadókat. A sokakat érintő, általánosan felmerülő kérdésekre a „gyakran ismételt kérdések” (GYIK) menüpontban válaszolnak a szervezők. 

HIRDETÉS

A regisztrációs felület használata hamarosan a titkárság honlapján kisfilmben is részletesen bemutatásra kerül. Az online hozzáféréssel, e-mail-fiókkal nem rendelkező érdeklődők a kongresszus honlapjáról letölthető és postai úton elküldhető jelentkezési lapon is regisztrálhatnak.

A NEK Titkárság mindenkit kér a minél előbbi jelentkezésre, mert így a szervezők munkáját segítik. 

A kongresszus szervezéséről és az önkéntesség lehetőségeiről naprakész információkhoz juthatnak az érdeklődők, ha a www.iec2020.hu honlapunkon feliratkoznak a kongresszus hírlevelére.

A kongresszus közösségébe virtuálisan is be lehet kapcsolódni a NEK Facebook– és Instagram-oldalain keresztül.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,756lájkolóTetszik
3,786követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vörösőr kényszerpályán

Perjessy Sándor sorsa másként is alakulhatott volna, ha a személyétől egyébiránt független káplángyilkosság nem vet árnyékot rá.