Nem meglepetés, de elmarad a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Nem meglepetés, de elmarad a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kultúra megőrzése, támogatása és az összefogás talán még sosem volt ilyen fontos – a koronavírus-járvány miatt nem tartják meg a 40. Budapesti Tavaszi Fesztivált.

„A nézők, az alkotók, a háttérben dolgozó kivételes szakemberek biztonságánál és egészségénél nincs fontosabb. Ez most az összefogás, az egymásra figyelés ideje. Nagyon köszönjük a közönség és a művészek támogatását és biztatását, embert próbáló hetek állnak mindannyiunk mögött: a Budapesti Tavaszi Fesztivál a főváros legjelentősebb kulturális intézményeivel, játszóhelyeivel, nemzetközi partnerintézményekkel és társulatokkal együttműködésben valósul meg évről évre, így a fesztivál jelenével és jövőjével kapcsolatos eljárásrend kidolgozása körültekintő, országhatárokon átívelő egyeztetést igényelt és igényel" – hangsúlyozta a fesztivál által kiadott közleményben Káel Csaba, a fesztivál főszervezője, a Müpa vezérigazgatója.

A szakember szerint az egyetlen lehetőség és a felelős döntés most az, ha a fesztivál több mint 100 programja idén áprilisban nem valósul meg. „Hisszük, hogy a rendkívüli helyzet elmúltával, a világjárvány legyőzését követően a közös, személyes élmények, a művészet, a közös történeteinket, tragédiáinkat és sikereinket elmesélő alkotások jelentősége még inkább felértékelődik szerte a világon, addig pedig az a feladatunk, hogy mindenekfelett vigyázzunk egymásra, támogassuk egymást, előkészítve a várva várt újrakezdést-visszatérést!” - fogalmaz Káel.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaira megvásárolt jegyeket a fesztivál weboldalán lehet visszaváltani, ennek módjáról és részleteiről hamarosan a www.btf.hu oldalon találhatnak információt a nézők.