HIRDETÉS

Precedens

HIRDETÉS

Volt nagy móka és kacagás a jobboldalon, némi méltatlankodással vegyítve, amikor az aktív politikából éppen kikopó Kuncze Gábor rádióriporterként tűnt fel a parlamenti folyosón. Korai volt a (kár)öröm.

HIRDETÉS

Talán a Szájer József által felpanaszolt Nagy Baloldali Médiatúlsúly az oka – a Fidesz politikusa vélhetőleg a kormányközeli sajtó exkommunistáit is a baloldalhoz sorolja –, hogy egy hivatalban lévő államtitkár úgy érezte, nem elég a kézivezérlés, neki is újságírói pályára kell lépnie. Így esett, hogy a Mandiner portál induló rovatának (Precedens) vezetője, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára készített interjút Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, vagyis a főnökével.

Annyi a magas labda, ami itt könnyen és kéjjel leüthető volna, hogy ezt meghagynám az olvasónak. Nézzük inkább – a Magyar Nemzet nemes hagyományát követve – a dolgot őt magát!

Lejáratnák a képviselőt, mert jó ügy mellé állt…

Úgy tűnik, az áprilisban elnyert kétharmados győzelem végleg elvette a Fidesz médiagépezetét irányító emberek józan ítélőképességét.

A baráti beszélgetésként jellemezhető interjúban a kormánymédia lebutított üzeneteihez képest már-már mélyenszántó gondolatokat olvashatunk jog és politika viszonyáról, leegyszerűsítve: a kormány demokráciafelfogásáról. Az azért megkapó pillanat, amikor Orbán rovatvezető a miniszterét kérdezi arról, mi is a feladata a Precedensnek. De legalább nincs semmi trükk, itt minden az, aminek látszik: kormányzati észosztás egyenesen a feladótól, kiiktatva a közvetítő közeget.

HIRDETÉS

A nagy csavar az egészben, hogy Orbán Balázs visszafogottabb, érdeklődőbb újságíró, mint a kormányközeli sajtóban dolgozók egy tekintélyes része.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 15. számában jelent meg, 2018. augusztus 24-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 15. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szerető Szabolcs
Szerető Szabolcs
A Magyar Hang főmunkatársa, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztő-helyettese

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,974lájkolóTetszik
2,422követőKövetés
16,838feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Savazz rá

A politikai szimpátia már nem értékrendfüggő, hanem rajongásfaktor. A szívem a pártért dobog. A párt az élet. A párt a család. Nincs igazság.

A vizsga