HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika A közösségi g...

A közösségi gyűlölet nem játék

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A videójátékok új királya, a Red Dead Redemption II., a tizenkilencedik század végén játszódó western-akciósztori minden eladási és kritikai rekordot megdönt. Érdeklődve és élvezettel néztem a különböző gameplay-videókat, míg bele nem futottam egybe, amelynek cselekménye súlyos döbbenetre és aggodalomra ad okot.

HIRDETÉS

A Youtube-videó tanúsága szerint egy korabeli feminista aktivista a nők szavazati joga mellett kampányol, amely jelenet kétségtelenül hordoz egy apró fricskát a genderideológia felé, az idősödő hölgy ugyanis valóságos megváltástanként hirdeti a női jogokat mint a világ valamennyi bajára – háborúra, kizsákmányolásra és szegénységre – egyaránt biztos megoldást kínáló receptet. Lelkes szózata szerint a nők szavazati jogával eljön majd a világbéke, megszűnik az éhezés, és tíz év múlva az Egyesült Államok női elnököt választ. Ilyen lesz a világ, ha végre nem férfiak vezetik, akik nyilvánvalóan ítélkező és erőszakos vadállatok.

Ördög hozott, Ronaldo! – Magyar Hang

Amit csak gyűlölök a tömegmédiában, a popkultúrában és a huszonegyedik századi labdarúgásban, az mind ott lesz hetes számmal a hátán Juventus-mezben.

Eddig a tréfa – mert ami ez után következik, az valami bestiális. A játékos – élve a kötetlen, teljes szabadságot biztosító játékmenettel – maszkot húz, lekever egy óriási pofont, majd a menekülő asszonyt lóháton üldözőbe veszi, meglasszózza, és keresztülhúzza a városon. Végül egy aligátoroktól hemzsegő mocsárhoz lovagol vele, ahol bestiálisan összeveri magatehetetlen áldozatát, s végül az aligátor elé veti, hogy az felfalja.

HIRDETÉS

A videó nézettsége e cikk írásakor egymillió-háromszázezer, s alatta hatvanegyezer like mellett nyolcezer-ötszáz dislike áll. Nem nehéz a kommentfalon elszabadult feminizmusgyűlöletben felismerni az incelterrorizmus magatartásmintáit – a mozgalom már három olyan terrorcselekményt is jegyez Amerikában, amelyek indítéka a szélsőséges nőgyűlölet. A szolgálólány meséjének társadalma – ahol nők tömegei élnek teljes jogfosztottságban – az incelszimpatizánsok szemében nagyon is vonzónak tűnik.

Ledek által homályosan – Magyar Hang

Attól tartok, hogy amit a bitcoin, a Facebook, az Airbnb, az Uber, az Apple, a Microsoft, az Alibaba meg az Amazon leszállít nekünk, az nem a jövő, hanem a múlt.

Ugyanaz történik, ami mindig: egyik szélsőség térhódítására válaszul a másik szélsőség kezd el erősödni – egyik ultraradikális narratíva a másik ultraradikális narratívát igazolja. Azzal a közösséggel valami nagyon nagy a baj, amelynek körében a véleményéért halálra kínzott nő történetét ilyen örömujjongás kíséri. Lehet azt képzelni, hogy a Me too mozgalom vagy a radikális feministák bejutása a Kongresszusba jobb világot eredményezett, de én ebben a videóban is csak azt látom, hogy a türelmetlen, passzív-agresszív gendernyomulás szétverte a centrumot, és olyan mozgalmakat szervez meg önmaga ellen, amelyek lényegesen rosszabbak, mint a harmadik hullámos feminizmus.

A hús és a sérelem piaca – Magyar Hang

Ha emberi nőstény vagy hím párosodni kíván, szexuális javaival kétféle tőzsdén kereskedhet. Egyik a hús-, másik a metoo-piac.

Ki kellene szállni az áldozati versenyből, ki kellene szállni a sérelmi pózokból, ki kellene szállni az identitáspolitikából, mielőtt késő lesz! Emberalatti indulatok helyett humánumra, szolidaritásra és jogegyenlőségre kellene építenünk a társadalmainkat! Ki kellene szállni a gyűlöletörvényből, mielőtt elsöpri a civilizációt!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 27. számában jelent meg, 2018. november 16-án.

HIRDETÉS

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 27. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,716lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Előrejelezni az előrejelezhetetlent? A White Island-katasztrófa margójára

Hol tart jelenleg a vulkanológia, mit tudunk és mit nem tudunk a vulkánkitörésekről? És veszélyben vannak-e a turisták?