HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika A női test ki...

A női test kizsákmányolása – reklámkampány a mellbimbók felületén

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Számomra az elmúlt hetek tüntetéseinek három ikonikus pillanata volt. Az első, amikor ellenzéki politikus asszonyok kiszorították a szakszervezetek képviselőit a tüntető tömeget felvezető molinó mögül. A gyöngéd, női energiák ellentmondást nem tűrően taszították félre azokat, akikért maga a tüntetés létrejött, hogy nagyszerű sajtófotók örökítsék meg a marketingkreatívok által gyártott jelképet: a fehér sálat és a fehér sapkát. A végletekig romlott marketingkaszt és a még romlottabb politikai osztály így próbálta átkeretezni a szakszervezeti demonstrációt a politikai pártok és a feminizmus erődemonstrációjává. A baloldali és liberális sajtó lelkesen asszisztált a mutatványhoz.

HIRDETÉS

A másik ikonikus pillanat szintén cinikus marketingkreatívok tervezőasztalán – picit a kokaincsíktól balra – született. Ezek a vagyonokat kereső bukott értelmiségiek adták Fekete-Győr András kezébe azt a füstbombát, amit a rendőrök közé dobott. Így vált a tavasszal még centristának, mérsékeltnek és européernek tűnő macronista élcsapatból az őszi reklámkampányra Tyirityán Zsolt Betyárseregének harcos és radikális liberális kópiája. Csakhogy Fekete-Győr és pártja a bombafüst jótékony homályában a programját is lecserélte: a radikális elitkritikát, az elmúlt harminc év elsöprésének igényét radikális kormánykritikára és az elmúlt nyolc év elsöprésének követelésére váltotta. Természetesen az MSZP-vel és a DK-val szövetségben.

A hús és a sérelem piaca | Magyar Hang

Ha emberi nőstény vagy hím párosodni kíván, szexuális javaival kétféle tőzsdén kereskedhet. Egyik a hús-, másik a metoo-piac.

A harmadik ikonikus pillanatot az alkalom, a civil kurázsi, a fiatalság pimaszsága szülte. Aligha véletlen, hogy az egész tüntetéssorozatból végül mindenki csak arra fog emlékezni, ahogy egy lány odaugrott Fekete-Győr András mellé, és felhúzta a pólóját. Fedetlen mellén mindössze egy-egy O1G-matrica volt, ami egyszerre volt szuperszexi és a világ összes fehér sáljánál meg sapkájánál erősebb üzenet. Ebben a pillanatban benne volt, hogy Orbán Viktor már nem uralja a magyar fiatalságot, az ellenállás vele szemben már egy nemzedék élménye, benne volt, hogy az utca már nem pusztán a kormány egyes intézkedéseit, nem pusztán ezt a gonosz, alkotmányozó kétharmadot utasítja el, hanem olyan szabadságot követel, amelyhez úgy viszonyul a felcsúti Döbrögi uraság, ahogy a [email protected] takargató bajszok két gyönyörű női mellhez. O1G-matricákkal szebbek, vagy azok nélkül? Lehetetlen eldönteni.

Az erő mint elv | Magyar Hang

Döbbenetes látványt nyújtanak azok a képsorok, amelyeken Varju László országgyűlési képviselőt kidobják az MTVA székházából.

Az ikonikus pillanat egyben leleplező: ha ez a fotó egy fehérneműreklámban tűnik fel, mondjuk, egy óriásplakáton, azt a kultúrbal és a genderkurzus a női test kihasználásának, kizsákmányolásának tekintené. Feminista szociológusok tiltakoznának, mondván, hogy a szép és fiatal lánynak nincs joga a testét áruba bocsátani, mert a sok tesztoszteronvezérelt hímet ez csak még több és kegyetlenebb erőszakra biztatja, miközben tudományos tény, hogy a férfiak már így is eléggé állatok. Szexizmust kiáltanának, és cenzúrát követelnének.

HIRDETÉS

Illiberalizmus: ’68 ellenforradalma | Magyar Hang

Az illiberalizmussal az a baj, hogy mindennek hadat üzen, ami 1968-ban tiszta volt, igaz volt – s ami még ma is tiszta és igaz.

Úgy tűnik, kétféle termék van. Egyik az, amelyet nem szabad női testtel eladni – ilyen például a fehérnemű; másik az, amelyet női testtel szabad és érdemes és helyes és jó eladni – ilyen például az, hogy Orbán 1 g*ci. Lám, a balliberális kurzus a #metoo újprüdériájából azért vissza-visszarévül 1968-ba. Szexuális ellenforradalom, vagy mégis inkább szexuális forradalom? Ezt kéne végre eldönteni – és aztán buktassuk meg Orbán Viktort!

A publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/3. számában jelent meg, 2019. január 18-án.

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/3. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,901lájkolóTetszik
3,058követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valódi nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Felmész a tetejére, és leugrasz” – Vörös Virág újabb történelmi sikere síugrásban

A fiatal síugró úgy úgy verekedte be magát a világ legjobb harminc versenyzője közé, hogy Magyarországon nincs alkalmas sánc.

A Negyedik Birodalom

Söprés