HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Szavak, amike...

Szavak, amiket nem írhatsz le a Facebookon

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Dézsavű

Volt nekem egy öregecskedő olasz autóm, a legrosszabbkor került hozzám, amikor mindenki már el akarja adni a sajátját, nem kellett volna megvenni, nyilván, de hát szerelem első látásra, mondom, hogy olasz. Szerettem, az volt a tervem, hogy megtartom örökre, milyen menő oldtimer lesz belőle, csakhogy plátói volt az érzelem, ő mindent elkövetett, hogy az agyamra menjen, én pedig mindent megbocsátottam, mert most már biztos jó lesz, hogy végül 50-50 arányban osztozzunk a hűtlen dögön a szervizzel, havi két hét nálam, két hét náluk. És ez igazán drága és idegesítő mulatság.

HIRDETÉS

Ez onnan jutott eszembe, hogy mostanság nagyjából ilyen arányban osztozom a nyilvánosságon a Facebookkal, bár ha jobban utánaszámolok, a mérleg az önmagától totálkáros olasz járgány felé billen, ugyanis a harminc napos tiltások után egyre jobban szűkül az időintervallum, amelyet a közösségi oldalon tölthetek. Amíg a vidéki utak fotóit, videóit osztom meg, nincs baj, de aztán jön valami rázósabb téma, és szinte azonnal megjelenik egy digitházmester, hogy véget vessen a szabadlábonságomnak.

Tegnap például a Flaszter 51-ik adásának egyik témájából írtam posztot, miszerint hogy fog kinézni a magyar társadalom 2034-ben. Nem hiszem, hogy lenne ennél fontosabb ügy, ezért is vágott mellbe az írás, amely az apropót adta, Reichert János eszmefuttatása, amiben olyan tételek is szerepelnek, hogy amennyiben nem teszünk semmit, a súlyosan elöregedett, alig 8,5 milliós magyarságon belül 4,5 milliós aktív réteg áll majd szemben egy 3,5 milliós passzívval.

Flaszter 51. – 2034-ben több lesz a cigány kisbaba, mint a nem roma? | Magyar Hang

Dévényi István e heti vendégei: Gulyás Balázs publicista és György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője.

A tanulmány fontos része a cigányság jövője, úgymint másfél évtized múlva már több lesz a cigány újszülött, mint a nem cigány. Amiben nem az a baj, hogy cigány gyermekek születnek, hanem az a baj, hogy a jelenlegi kormányzati semmittevést és szőnyeg alá seprést meghosszabbítva 2034-ig azt kapjuk, hogy ezek a gyermekek zömmel a kilátástalan szegénységbe születnek majd bele, s lesz belőlük 1,3 millió nincstelen.

HIRDETÉS

Erről szólt a poszt, de hát nem lehet ám ilyet. Arccal, névvel jött a feljelentő, még büszke is volt magára. S most ugyan csak hét nap büntetést kaptam, nem is értem, mire a kegy, de a leckét megtanultam.

Mostantól, pontosabban egy hét múlvától nem fogok a kisebbségek sorsával foglalkozni. És nem fogom megvédeni azokat a közszereplőket sem, akiket a homoszexualitás valótlan vádjával illettek, illetnek, eddig ugyanis ezért kaptam a legtöbb kitiltást. Zseniális, nem? Amikor leírtam, hogy igenis a kormánymédia lebuzizta Vona Gábort, szinte azonnal repültem. És most, hogy leírtam, hogy oktatás, oktatás, oktatás, különben össznépileg bajban leszünk 2034-ben, egy óra múltán lecsapott rám az önkéntes Facebook-csendőrség.

Ki a Facebook gazdája? | Magyar Hang

Ideje, hogy Mark Zuckerberg végre felelősséget vállaljon a kétes jövőért, amit a bolygóra szabadított.

A rendszer pedig nem mérlegel, visszaesőknél meg pláne nem.

Persze röhöghetnék az egészen, mert nem hiszem, hogy rajtam kívül túl sokan alkotjuk a „jovgédő, aki azzal követte el a bűnt, hogy megnevezte a jogvédetteket” halmazt, de mégsem vagyok jókedvű.

Ebben az új nyilvánosságban nekünk, oligarcha- és pártmenteseknek csak a közönségünk, közösségünk maradt. Új szakkifejezést is kitaláltam kínomban: nekünk a legmagasabb a közösség-kitettségünk. Egy kis önreklám: augusztus 27-én jelenik meg az első regényem, s erről érthetően szeretném folyamatosan tudósítani a követőimet, mert potenciálisan ők lesznek az olvasóim is.

Úgyhogy maradnak a tájképek, az építészeti örökségről készült fotók és az úti beszámolók, bár ha nem figyelek, ezeknél is el tudok követni valamit. Bármit.

Péntektől kapható a nyomtatott Magyar Hang legfrissebb száma. Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál a 2019/33. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,781lájkolóTetszik
2,964követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Megvan a Jobbik új vezetése

Jakab Péter elnöki posztja biztosra vehető volt. Az esti órákra az is kiderült, hogy az elnökségbe is az ő emberei kerültek be.