HIRDETÉS
Kezdőlap Publicisztika Orbán Viktor ...

Orbán Viktor kamuja

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

És akkor mi van? Megvonjuk a vállunkat…, á, nem, dehogy, az mégiscsak egyfajta reakció, de itt már nincs ilyesmiről szó, ahogy záporoznak „az ilyen nincs” és „ez nem történhet meg” sztorik a kormány és a Fidesz háza tájáról, csak bandukolunk tovább egykedvűen és össznépileg (lehet egy népnek rezzenéstelen arca?) a vagy fényes, vagy tragikus nemzetjövő felé.

Erről jut eszembe: azt tessenek megnézni, hogy a csütörtöki, Niedermüller Péter-féle ostoba fehér heterózásra válaszként szervezett Bayer Zsolt-féle kirekesztés-ellenes tüntetésen milyen megszólalások pukkannak majd el. Így előre 10-ből 10-es hungarikum lesz az egész megmozdulás szerintem.

Na, tehát itt van nekünk a legújabb „hihhhetetlen” sztorink, egyenesen a bíróságról (ennek apropóján érdemes azon is elgondolkodni pöppet, hogy miért is épp a független bíróság a kormány egyik új ellensége), friss, ropogós döntés, miszerint a Fővárosi Törvényszék eljárási hiba miatt törölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2018. decemberi határozatát, amely szabad utat engedett az elmúlt évek legnagyobb európai médiafúziójának, és így létrejöhetett a kormányzati giga-médiaképződmény, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, a KESMA.

Médiamonstrum formai hibával | Magyar Hang

Az történt ugyanis, hogy a GVH egyáltalán nem vizsgálta a félezer szerkesztőség fúzióját, miközben ugye a médiatörvény olyasmiről szól, hogy senki és semmi nem kerülhet a honi médiatérben piaci fölénybe. És azért ötszáz szerkesztőség egybegyúrása mégiscsak okozhat némi piaci torzulást. Csakhogy a kormány 2018. december 5-én úgy döntött, hogy a KESMA megalkotása nemzetstratégiai jelentőségű történés, méghozzá közérdekből (nem engem kell bántani, nem én találtam ki az indoklást), ezért aztán a GVH másnap megállapította a hatásköre hiányát, és a hatósági bizonyítvány kiadásával engedélyezte az alapítványi színfalak mögé rejtett cégóriás bejegyzését.

HIRDETÉS

Na, de még mielőtt bárki bármiféle fordulatot gondolna a történetbe, máris hűlhetnek azok a felizzott kedélyek bátran, mert a GVH a bírósági határozatot követően szinte azonnal újból megállapította, hogy továbbra sincs dolguk a fúzióval, csak ezt másként kell megfogalmazniuk.

Ez se rossz. De nem ez a tutiság!

Magyarország már majdnem tökéletes hely | Magyar Hang

Hanem, hogy annyira nyilvánvalóan sunyi kavarás megy itten a kezdetektől, akkora átlátszó kamu a közérdekről szóló fedő história, miközben egy apró, pici médiapiac meghatározó számú szereplőjének egy kézbe (nem, nem Szánthó Miklósról van szó, mondjuk, nem is gondol ilyesmit rajta kívül senki) irányításáról van szó, semmi másról. És ezt a trutyit, amiben a GVH is lelkesen megmártózik nyakig immáron másodszor, személyesen Orbán Viktor jegyzi. A nemzetstratégiai jelentőségről szóló határozatot ugyanis a miniszterelnök szignálta.

Ilyen nincs? Ez nem történhet meg?

Mert?

HIRDETÉS

Na, ugye.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek