HIRDETÉS

Zárt kapuk

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Valahol belül már tudtam és tudat alatt készültem rá, de azért reménykedtem, hogy mégse. Pedig már megvoltak a repülőjegyek, a szállás is kifizetve Szófiában, szóval minden készen állt március huszonhatodikára. Aztán hétfő délután megjött a levél a Magyar Labdarúgó Szövetség szurkolói klubjától: a jelenlegi helyzet szerint nézők nélkül játsszák le a Bulgária–Magyarország mérkőzést.

Pedig ez az egyik legfontosabb meccs idén: ha itt kikapunk, a magyar válogatott biztosan nem lesz ott nyáron a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ha nyerünk, még kell egy meccs a boldogsághoz Románia vagy Izland ellen, de azt már itthon, a Puskásban.

Ezerötszáz magyar járt ma úgy, mint én, összesen ennyien válthattak jegyet. A döntést egyébként vasárnap hozta meg a bolgár Egészségügyi Minisztérium – más intézkedések mellett meghatározatlan ideig minden sporteseményt zárt kapuk mögött kell megrendezni. Az MLSZ egyébként optimista, szerintük az intézkedést bármikor megváltoztathatja a bolgár illetékes.

A szurkolót nem érdekli a koronavírus, ő szurkolni akar. Lehetőleg nem a tévé előtt, hanem a helyszínen. A zárt kapus meccs olyan, mint az alkoholmentes sör – pont a lényeg hiányzik belőle. Tegnap este Kolozsváron megnéztem a román labdarúgó bajnokság egyik derbijét, a Craiova – FCSB meccset, melyet szintén nézők nélkül rendeztek. Ugyan öt gól is esett, mégis az egész teljesen idegen, művi, steril volt a kongó nézőtérrel. Mintha a mozigépész a Tarantino-film helyett egy Barátok közt epizódot vetítene le tévedésből.

HIRDETÉS

Attól tartok, a rossz híreknek ezzel még nincs vége. Nem mernék nagyobb összegben fogadni arra, hogy egyáltalán megtartják-e azt a meccset, mint ahogyan arra sem, hogy lesz-e idén foci Európa-bajnokság vagy akár olimpia Tokióban.

Ez az év el lett cseszve rendesen.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,646lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek