Koronavírus: sírfájára felírták a kórtörténetét

Koronavírus: sírfájára felírták a kórtörténetét

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban 2020. március 5-én (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Adatokat akartatok? Nesztek! 

Hát, megkaptuk, ugyebár. Tényleg adatokat akartunk, aztán lett belőle, ami. És egyszerűen nem értem. Mindenféle indulatoktól mentesen nem értem. 

Az operatív törzs ma bejelentette, hogy közzéteszik a vírus miatt elhunytak életkorát, illetve, hogy milyen akkut betegségekben szenvedtek. Ez már elsőre is meghökkentő volt, de amíg csak hallotta az ember az ötletet, valahogy nem állt össze a kép. Aztán lőn világosság. Illetve sötétség, mert az adatsor fekete háttér előtt jelenik meg, ha kattintunk a kormányzati koronavírus oldalon. Meg amúgy is lőn sötétség, mert a lehető legérzékenyebb személyes adatok kerültek nyilvánosságra.

Ez derül ki a koronavírusban elhunytak adataiból | Magyar Hang

Attól, hogy melyik beteg miféle és mennyiféle egyéb, súlyos betegséggel is küzdött, én, mint szimpla állampolgár nem vagyok előrébb, bár érteni vélem a célt. Valami olyasmi lehetett a közös okoskodás gyümölcse, hogy talán így majd komolyabban veszi magát a nép. És aki a mai napig jár piacra, üzletekbe, népszerűbb kirándulóhelyekre, plázákba, igazolhatja, hogy erre szükség is lenne. De ez a kórtörténet kiteregetés… Ez, hogy is mondjam, furcsa. Minimum. Próbálom megérteni, miért döntött úgy az operatív törzs, hogy épp azt köti az orrunkra, ami a legkevésbé hasznos a védekezésben. 

Ha azt látnánk akár óránkénti frissítésben, hogy melyik településen hányan kapták el igazoltan a fertőzést, illetve hol mennyien tartózkodnak karanténban, az segítene, mert a „maradjotthon” elvét támogatná. Senki se akar olyan helyre menni, ahol nagyobb eséllyel lesz beteg, és senki sem akarja széthurcolni a vészt, ha ilyen helyen él. 

Ehelyett itt van nekünk ez a rosszízű kegyeletsértés. 

És tényleg nem értem. Pedig nagyon szeretném.

Nagyon, nagyon, nagyon durván jogsértő, amit az operatív törzs tett | Magyar Hang