HIRDETÉS

Puszta paradicsom

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Előbb háromjegyű, aztán már négy számjegyű úton botladozol, ám még erről is le kell kanyarodnod, attól tartasz, az autód ott marad örökre valami sunyi gödörben, de megéri, mert ahogy kiszállsz magadba zárni az élményt mindenestül, nemes sólyom csap le melletted az apró, szalmába rejtett egértanyára, egy díszes fácán pedig csak áll az alig két keréknyomnyi lélekrázó közepén, és néz, egyre csak bámul rád, nem fél, pusztán nem érti, hogy ki, pontosabban mi vagy te ott a semmi közepén.

HIRDETÉS

Bársonyos csönd. Maradnál még, de menni kell, mindig menni kell tovább. Soha nem hallott, látott, olvasott nevű apró települések adják utazásod ütemét, elsuhantukban szépek, kívánatosak, kacskaringósak, romantikusak itt Tolna és Baranya határán a két megye s a dombok közé szorulva, azonban hiába próbálsz turistásan szűkre húzott szemmel látni, a jelenvaló előbb-utóbb legyőzi az ábrándokat. Omló vakolat, berogyott tető, dülöngélő kerítés, kerti budi, bezárt kisbolt, rozsdás lakat az egykori kocsma ajtaján, a kényszerből skanzenvidék egyszerre megtelik szomorú valósággal.

Lélekgyarmatok | Magyar Hang

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy mindaz a rossz, amit leegyszerűsítve, s ezért sok szempontból hibásan NER-nek nevezünk, legerőteljesebben a lelkekben épül.

A szegénység kultúrája, így tanították az egyetemen, a nyomorúság is lehet szép, ezt tanultam az erdélyi barangolásokon, de nézz oda, hogy elrepült negyedszázad meg egy kicsi, hiszen már 2019-et írunk, s csak nem szűnik a bódévilág, itt van velünk, elkísér, hurcoljuk, levakarhatatlan, élt, él és élni fog örökkön örökké, tán nem?

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang idei 1. számában jelent meg, 2019. január 4-én. 

HIRDETÉS

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/1. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,752lájkolóTetszik
2,954követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Igaza van Simonka Györgynek, korunk vértanújának

Távlatokban gondolkodó államférfiak kellenének, de nekünk per pillanat csak a „számok hozásában” érdekelt fideszeseink vannak. Akikről mindent elmond, hogy a választókerületükben zajló társadalmi és gazdasági folyamatok szempontjából majdnem mindegy, hogy a vádlottak padján ülnek, vagy a Parlamentben.