HIRDETÉS

Puszta paradicsom

HIRDETÉS

Előbb háromjegyű, aztán már négy számjegyű úton botladozol, ám még erről is le kell kanyarodnod, attól tartasz, az autód ott marad örökre valami sunyi gödörben, de megéri, mert ahogy kiszállsz magadba zárni az élményt mindenestül, nemes sólyom csap le melletted az apró, szalmába rejtett egértanyára, egy díszes fácán pedig csak áll az alig két keréknyomnyi lélekrázó közepén, és néz, egyre csak bámul rád, nem fél, pusztán nem érti, hogy ki, pontosabban mi vagy te ott a semmi közepén.

HIRDETÉS

Bársonyos csönd. Maradnál még, de menni kell, mindig menni kell tovább. Soha nem hallott, látott, olvasott nevű apró települések adják utazásod ütemét, elsuhantukban szépek, kívánatosak, kacskaringósak, romantikusak itt Tolna és Baranya határán a két megye s a dombok közé szorulva, azonban hiába próbálsz turistásan szűkre húzott szemmel látni, a jelenvaló előbb-utóbb legyőzi az ábrándokat. Omló vakolat, berogyott tető, dülöngélő kerítés, kerti budi, bezárt kisbolt, rozsdás lakat az egykori kocsma ajtaján, a kényszerből skanzenvidék egyszerre megtelik szomorú valósággal.

Lélekgyarmatok | Magyar Hang

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy mindaz a rossz, amit leegyszerűsítve, s ezért sok szempontból hibásan NER-nek nevezünk, legerőteljesebben a lelkekben épül.

A szegénység kultúrája, így tanították az egyetemen, a nyomorúság is lehet szép, ezt tanultam az erdélyi barangolásokon, de nézz oda, hogy elrepült negyedszázad meg egy kicsi, hiszen már 2019-et írunk, s csak nem szűnik a bódévilág, itt van velünk, elkísér, hurcoljuk, levakarhatatlan, élt, él és élni fog örökkön örökké, tán nem?

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang idei 1. számában jelent meg, 2019. január 4-én. 

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/1. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,183lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

EU-csúcs: egyelőre csúszik a balkáni bővítés

A brüsszeli EU-csúcs első napján döntöttek a tagállamok arról, hogy jóváhagyják a módosított brexit-szerződést. Vita volt a költségvetésről és elítélték Törökországot. A magyar álláspont nem ismert.