HIRDETÉS

Zuhatag a Dózsa György úton

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Míg Párizsban ötezer emberre, addig a magyar fővárosban harmincezerre jut egy nyilvános illemhely. Budapesten évek óta hiány van közvécékből, az a nyolcvan pedig, amely rendelkezésre áll, az esetek nagy többségében nem működik vagy zárva van. Nem beszélve arról, hogy ezek egy része nincs is akadálymentesítve, és nem lehet ingyen használni őket. És akkor a tisztaságról még nem is ejtettünk szót.

Egy jól szervezett városban a közhigiénia kiszolgálása alapvetés kellene, hogy legyen, itthon erre sem a városvezetés, sem a köztisztasági cégek nem fordítanak kellő figyelmet. Jó példa erre a pesti Carl Lutz rakparton álló helyiség esete: a közvécé csupán a 2017-es vizes vb ideje alatt működött, akkor is mindössze két hetet, azóta pedig zárva van. Az üzemeltető Fővárosi Csatornázási Művek automatizálni akarja az egységet, de hogy a vécé mikor nyílhat meg, arról nem tudni.

HIRDETÉS

Rogán Cecília, a frenetikus | Magyar Hang

Még pikánsabbá válik a plakát a tőle néhány méternyire látható családvédelmi program hirdetése mellett.

Ha azonban az emberre a Dózsa György úton, a Városligeti fasorhoz közel jön rá a szükség, kiderül, hogy mégis van remény. Az épülő új Néprajzi Múzeum gödrével szemben hamisítatlan műalkotás csábítja a föld alá a szükséget szenvedőket. A mélybe vezető lépcsősort óriási vízesés képe díszíti, amely azonnal feledteti az emberrel, hová és mi célból készül alászállni. Abban az esetben, ha a zuhatag fotója alapján mégsem lenne egyértelmű, mit rejtenek a zöld vasráccsal szegélyezett tárnák, elég felpillantani a kartonpapírra festett, csillagokkal díszített „Toalett” feliratra, és máris elszáll a kétely. Hogy a szöveg mellé miért került egy ruhában zuhanyzó hölgy alakja, maradjon örök rejtély.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/2. számában jelent meg, 2019. január 11-én.

Hetilapunkat megtalálja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/2. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

36,172lájkolóTetszik
3,191követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Ahol még akarni sem tudnak, ott van a legnagyobb baj” – Magyar Hang-ajánló

Ünnepi interjú Beer Miklóssal, beszélgetés Ángyán Józseffel. Csendes húsvét Hollókőn. Keresse a 100. Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek