HIRDETÉS

Szellemi disznóól

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A 2020-as esztendő meghatározó lehet Magyarország számára. Valódi sorsfordulat jöhet, vagy marad a közöny: eltékozolva a nemzetünk jövőjét, mert hiányzik a bátorság az ébredés elindításához. A 2020-as év vagy bővelkedni fog értelmes diskurzusokban és nem csak az ellenzéki, hanem a kormányoldalon is lesz erő az intellektuális őszinteségre és a törzsi ösztönök elhagyására, vagy maradunk a hatalom által kreált szellemi disznóólban, hallgatva a negatív hangokra. Ebben az évben bizonyíthatnak a megválasztott ellenzéki önkormányzati szereplők. Bebizonyíthatják, nem zsebelő papírhéjú politikusok, nem hagyják cserben az embereket – és a kormány is átgondolhatja szerepét a társadalom szétszakadásában.

HIRDETÉS

Az mindenesetre az egész politikai osztály kudarca, hogy nem született még meg az életképes alternatíva az ellenzéki térfélen, és hogy sokak igazából már a kormánnyal szemben is csak csökkentett elvárásokat támasztanak. Elégedettnek mondják magukat, akármilyen is a kormányzati teljesítmény. Hiányzik a versengő és legitim konfliktus, ami kiszabadítana minket a megalkuvás fogságából.

Összeesküvés-elméletek születnek és rágalomműhelyek élik fénykorukat, egyetlen céljuk, hogy az emberek szívébe félelmet ültessenek el és bénítsák őket a cselekvésben, kihasználva az emberi sebezhetőséget. Ennek eredményeként vált uralkodóvá a „könnyebb lemondani, mint megpróbálni” szemlélet. Ekképpen túl sokat töprengünk magunkban, keresve, hol rontottuk el, és ezt a tűnődéssel felhasznált időt felhasználják ellenünk. Ezeket a megingásokat erősíti, hogy a kormány által támogatott, minden szempontból vállalhatatlan oligarchák jótékonykodással próbálják legitimálni a gyalázatos módon csencselt vagyonukat. Meglehet, a változásra készülve abban bíznak, egy esetleges elszámoltatás alkalmával ezeket a cselekedeteket enyhítő körülményként fogják figyelembe venni.

A „jóságos” rabló | Magyar Hang

A Fidesz mesterkurzust indított az arra kiválasztottaknak, miként kell a politikát felhasználni a meggazdagodásra. Habár inkább becsülettréninget kellene tartania, de ismerve a mohó természetüket, sejthetően az nem lenne népszerű köreikben.

HIRDETÉS

2020 fontos útkereszteződés lesz-e a magyar politikában? Nem tudjuk. De azt tudjuk, nincs tévedhetetlen hatalom, sem olyan, amit nem lehet leváltani. Előbb-utóbb harangoznak, feltámadásra vagy temetésre. Csak rajtunk múlik, mire. A politikai erkölcsök romokban hevernek. Ebben a helyzetben a kormány megváltoztathatja a szóvivőjét, jelszavait, még a divattanácsadóit is leválthatja, játszhat tovább a szavakkal, módosíthatja a ködösítési technikáját, mesélheti tovább olcsó történeteit. Ha viszont az értelem mechanizmusa felülkerekedik a félelemén, akkor az ő történetük véget ér, s számukra nem happy enddel.

A Publicisztika rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2020/1. számában jelent meg január 3-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/1. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,685lájkolóTetszik
3,046követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek