HIRDETÉS

Hogy jutott a Szálasit éltető zenekar a VOLT színpadára?

HIRDETÉS

Péntek este írtuk meg, ami aztán a teljes magyar sajtón végigfutott, hogy egy olyan együttes is fellépett csütörtökön a VOLT Fesztiválon, amely három hónappal ezelőtt még egy, a Szálasi Ferenc emlékét ápoló koncerten húzta a talpalávalót. (Az erről szóló posztot a zenekar azóta törölte a közösségi oldaláról, ám mi jó időben, évtizedes rutinunkat, valamint titkosszolgálati eszközöket latba vetve elmentettük a bejegyzést.) Az elsősorban a katona- és háborúnosztalgiára építő RPG zenekar a „Hogy ha (sic!) a gépünk” című nótájában például azt hallhatjuk, hogy „dörren a puska és robban a gránát / mindenütt ég a határ / bömböl az ágyú és szántja a földet / körülötte a halál”.

HIRDETÉS

Azóta válaszolt a fesztivált szervező cég is, azt írják „nem egy előre leszervezett zenekarnak, hanem a Sopron zenél vetélkedő nyertesének lett felajánlva” az adott időpontban a VOLT Fesztivál színpada. „Ez egy régóta fennálló együttműködés a vetélkedővel, hogy a fesztivál lehetőséget biztosít a nyertesnek a fellépésre.” A fesztivál kommunikációs szakembere állítja, hogy „a zenekarnak a múltját nem ismerjük, de a koncerten egy szélsőségektől mentes előadást hallhatott a viszonylag szűk közönség”. Persze felvetődik, hogy ilyen módon bárki, bármi felkerülhet a VOLT Fesztivál színpadára, ha a fesztivál egyik partnerétől érkezik a javaslat az adott zenekar szerepeltetésére. Ezek szerint a rendezvény szervezői nem vizsgálják meg, hogy ki kerülhet a pódiumukra.

Az idei VOLT Fesztivált már az indulástól botrányok kísérik. A szerdai, első napon írta meg az index, hogy a nagyszínpadon két koncert között Orbán Viktor végtelenített beszédére csápolhatnak a fesztivál résztvevői. Kérdésünkre most azt válaszolta a fesztivál, hogy a Magenta Színpadon, amelyen a szélsőjobbos RPG együttes lépett fel csütörtökön „semmilyen rendszerváltást idéző film nincs”. Az idei VOLT támogatói között megannyi állami céget találunk: a Magyar Posta, a Nemzeti Közművek, a Szerencsejáték Zrt., az Agrármarketing Centrum, a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program, valamint Schmidt Mária kormánybiztossága is jónak látta anyagilag támogatni a fesztivált.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Gulyás Balázs
Gulyás Balázs
„Isten, haza, család.”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,935lájkolóTetszik
2,831követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Facebook komment miatt kirúgták Lattmann Tamást a közszolgálati egyetemről

Az Alapjogokért Központ egyik női munkatársára tett az egyetem szerint elfogadhatatlan – szexista – megjegyzéseket. Az oktató szerint azonban ő tisztázta a félreérthető kiírását és bíróságra megy.

1984