HIRDETÉS

Dzsordzsi bácsi, Gabika, Bencus és Peti

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Dívik a kormánypártban és a sajtójában egy kedves szokás. Fideszes politikusok és újságírók gyakran becézik ellenfeleiket. Ennek egyik legszebb példája volt, amikor a legutóbbi országos választás hevében Kósa Lajos rendre Dzsordzsi bácsiként emlegette Soros Györgyöt, a választó pedig elégedetten csettinthetett: most megkapta a vén spekuláns! A gyengéd becézés nagymestere persze nem Kósa, hanem a párt leghűbb tollforgatója, Bayer Zsolt, aki ugyanebben az időszakban jószerével nem is tudott másként hivatkozni a Jobbik akkori elnökére, csak mint Gabira vagy olykor Gabikára. (Kevésbé megengedő pillanataiban g…cinek és sz…rkupacnak hívta, amiért később kártérítést is megítélt ellene a bíróság.)

HIRDETÉS

Szerencsére azonban nem kell ahhoz országgyűlési választás, hogy ez a szép jobboldali hagyomány továbbéljen. Aztán az átnevezett Magyar Időkben rántotta le a leplet egy publicista a jobbikos Jakab Péter és a párbeszédes Tordai Bence mesterkedéseiről. A szerző erős felütéssel indítja munkáját: „Kedves Tordai Bence szülei és egykori pedagógusai! Ugye most Önök is szégyellik magukat, ugye most Önöknek is ég az arcuk, hogy Bencus mennyire vagánynak hiszi magát?” Bencus mellett aztán Jakab is megkapja a magáét: „De amit te és Jakab Peti haverod műveltek egy ideje, az nálam is kiveri a biztosítékot.”

Rovátkolt barom | Magyar Hang

Nem tudni, ez a becézőkedv valamiféle paternalista jobboldali tradíció továbbélése, vagy egyfajta infantilizmus kifejeződése-e. De a féktelen „O1G”-zést némi joggal kifogásoló Fidesz-hívek észrevehetnék, hogy nem sokkal ízlésesebb és szellemesebb annál.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/13. számában jelent meg, 2019. március 29-én.

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/13. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,685lájkolóTetszik
2,947követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Érinthetetlen vezető a polgárőrszövetség élén?

Jelen állás szerint tehát nem kell semmilyen jogkövetkezménytől tartania annak, aki az eljárásba a bűnüldöző szervet is bevonja, s megfelelő kapcsolatrendszerrel rendelkezik.