Csupán egy góllal kapott ki a Vidi a Chelsea otthonában

Csupán egy góllal kapott ki a Vidi a Chelsea otthonában

Chelsea–Vidi FC Londonban 2018. október 4-én (Fotó: Kiss B. László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felesleges esélyekről beszéli olyankor, amikor egy 16 millió euró értékű csapat találkozik egy 850 millióssal – vázolta a kilátásokat egy székesfehérvári szurkoló, a Londonba kilátogató ezerkétszáz közül a csütörtöki Chelsea–Vidi FC Európa Liga-mérkőzés előtt. Bizonyára senkinek sem kell mondani, melyik együttes a gazdagabb. Ám az a szép a futballban, hogy a pénz nem mindig tükrözi a különbségeket.

A meccs első komoly helyzetét például a magyar bajnok alakította ki Az első szöglet után Juhász fejesét Emerson négy méterről a léc fölé mentette. Aztán belemelegedett a játékba a hazai csapat, s ha nem is futószalagon alakította ki a helyzeteit, de azért voltak lehetőségei bőven. A fehérváriak azonban jól tartották magukat, s ha kicsit több a szerencséjük és Loic Negónak jobb az erőnléte, akkor akár vezethettek is volna Londonban. Egy perccel az első félidő vége előtt történt, hogy a Vidi francia játékosa megverte Emersont, még egy jó cselt is megcsinált a 16-oson belül, de a lövésre már alig maradt ereje, így Kepa védeni tudott. Ám így is jókora meglepetést okozott a vendégcsapat a Stamford Bridge majd 40 ezres nézőközönségének azzal, hogy a szünetben ugyanannyi állt az eredményjelzőn, mint a kezdéskor: 0–0.

[caption id="attachment_7934" align="aligncenter" width="1000"]

Fotó: Kiss B. László[/caption]

Mintha csak lemásolták volna az első félidőt a főszereplők, a második is vendéghelyzettel kezdődött. A 47. percben Nego bombázott a 16-oson belülről, Kepának bravúrral kellett védenie. Aztán persze megint jött a kékek offenzívája. A mieink helyzetét súlyosbította, hogy nem sokkal a szünet után becserélték a belga világklasszist, Eden Hazard-t is.

Azért reménykedtünk, hogy kibírja a Vidi a nyomást, de végül nem sikerült. A 70. percben Willian pazarul csúsztatott Moratához, aki ezúttal nem hibázott, jobbal öt méterről a léc alá lőtt (1–0). Ám bármennyire is nyomott a Chelsea, akár egyenlíthetett is volna a Vidi, azonban Kovács az ötös jobb sarkától ellőtt labdáját nagy bravúrral védte a hazai kapus.

[caption id="attachment_7935" align="aligncenter" width="1000"]

Köszönetet mondanak a Vidi játékosai a szurkolóiknak a Chelsea elleni Európa Liga-mérkőzés után 2018. október 4-én (Fotó: Kiss B. László)[/caption]

Végül meglepetésre, csak egy góllal nyert a Premier League egyik sztárcsapata hazai pályán a magyar bajnok ellen, és bár talán nem lett volna igazságos, de akár döntetlen is lehetett volna a vége, ha kicsit több a szerencsénk. De bárhogy is, a fehérváriak nem bőgtek le a Chelsea otthonában, bármennyire is nagy vereséget vizionáltak sokan.

Nikolic büszke, Sarri elégedett

„Vegyes érzéseim vannak, mert egyrészt kiváló meccset játszottunk, másrészt túl sok esélyt adtunk ellenfelünknek, amiből egyet kihasznált” – fogalmazott a találkozó utáni sajtótájékoztatón az MTI tudósítása szerint Marko Nikolic, a Vidi szerb vezetőedzője, aki megjegyezte, nem lehet boldog, még akkor sem, ha a Chelsea-től kaptak ki, amely a világ tíz legjobb csapata közé tartozik. A tréner gratulált játékosainak helytállásukért és köszönetet mondott a sok magyar drukkernek, akik „szurkolásukkal végig nagy támogatást nyújtottak a csapatnak".

Nikolic kérdésre elmondta: nagyon büszke csapata teljesítményére, de egy kis minőség hiányzott ahhoz, hogy még jobb eredményt érjenek el. Úgy vélte, jó úton járnak annak ellenére, hogy még nincs pontjuk a csoportban, ugyanakkor az esélyeik nem romlottak a továbbjutást illetően.

A Chelsea olasz szakembere, Maurizio Sarri kiemelte: az első félidőben sok gólszerzési lehetőségük volt, de nem tudtak betalálni. A második játékrészben aztán sikerült, így fontos három pontot szereztek. Kérdésre úgy felelt: jó meccset játszottak egy jó ellenfél ellen, amelynek a kontratámadásaiban sokszor benne volt a veszély. Úgy vélte, tudnak ennél sokkal jobban játszani, és ezt a jövőben be is fogják bizonyítani.

A csoport másik meccsén a PAOK 4–1-re megverte a BATE-t idegenben.

Európa-liga, L csoport, 2. mérkőzés:

Chelsea FC–Vidi FC 1–0 (0–0)

London, Stamford Bridge, 39 925 néző. Játékvezető: Zelinka (cseh)

Chelsea: Kepa – Zappacosta, G. Cahill, Christensen, Emerson – Loftus-Cheek (Barkley, 66.), Fabregas, Kovacic – Willian (Moses, 73), Morata, Pedro (Hazard, 54.)

Vidi: Tujvel – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nikolov, Hadzic (Pátkai, 83.), Milanov (Hodzic, 83.) – Nego, Huszti (Kovács I., 77.) – M. Scsepovics

Gólszerző: Morata (70.)

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.