HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Fucsovics: Ne...

Fucsovics: Nem békülök a szövetség vezetőivel

HIRDETÉS

Elképesztő gyorsasággal terjedt el a médiában, miszerint a tavaly szeptember óta a Magyar Tenisz Szövetséggel (MTSZ) súlyos vitába keveredő Fucsovics Márton hajlandó lenne a jelenlegi vezetéssel, így többek között az elnökkel – aki nem más, mint a Fidesz országgyűlési képviselője, Szűcs Lajos – kibékülni. A Magyar Nemzet cikkében arra utalt a jelenlegi legjobb magyar játékossal kapcsolatban, hogy „nem lehet nem észrevenni, hogy újabban már nem találjuk az ő nevét a teniszszövetséggel elégedetlenek táborában”.

HIRDETÉS

„Tudatosan távol tartom magam a konfliktusoktól, és próbálok a teniszre koncentrálni, mert nekem ez a dolgom. Játszani szeretnék a Davis-kupa-csapatban és a 2020-as tokiói olimpián, ezért előbb-utóbb ki kell egyeznem a teniszszövetség jelenlegi vezetésével” – mondta a Magyar Nemzet szerint Fucsovics Márton.

Nos, az érintett erre úgy reagált a közösségi oldalán, hogy szó sincs ilyesmiről (a lap pedig ki is húzta ezt a cikk internetes változatából).

„Ma is több mint 4 órát edzettem és még nincs vége a hétnek! Méltatlan, hogy a tenisz helyett megint valami mással kell foglalkoznom, de tessék: Nem változott semmi! Nagyon készülök a tokiói olimpiára. Tudom, hogy a kvalifikációs szabály szerint ehhez játszanom kell a Davis-kupában legalább egyszer – de nem csak ezért szeretnék visszatérni a DK-csapatba. Nem változott semmi! A tavaly szeptemberi közlemény kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontom továbbra is érvényben van, nem készülök békülni az MTSZ jelenlegi vezetésével. Sajnálom, hogy a Magyar Nemzet újságírója olyan mondatot tulajdonított nekem, ami el sem hangzott kettőnk alig öt perces beszélgetése alatt, nem mellékesen az edzésem közepén. Sajnálatosnak és elfogadhatatlannak tartom az ilyen eljárást” – olvasható Fucsovics közleményében. 

NAV-vizsgálat indult a teniszszövetség elnöke ellen | Magyar Hang

Információink szerint az adóhatóság már több embert meghallgatott tanúként az ügyben, így egyre biztosabb, hogy a legfelsőbb körökből adták meg Szűcs Lajos kilövési engedélyét.

Úgy tűnik, a szövetség újabb kommunikációs hadművelete, miszerint az ellene fellépőket, a sportág tiszta gazdálkodásáért küzdőket megossza, ezúttal sem sikerült. Mindahogy úgy tűnik, az sem jött be, hogy összeugrasszák egymással a sportág korábbi legjobbjait. Történt ugyanis, hogy hatvan aláírással – Mandula Petra, Gubacsi Zsófia, Csurgó Virág, Gáspár Petra, Kisgyörgy Gergely és Köves Gábor, aki a jelenlegi szövetségi kapitány – egy nyílt levelet juttattak el az MTI-hez, melyben többek között leírják: „Mi, volt éljátékosok és tagszervezetek szeretnénk kérni, hogy ne a tenisztársadalom megosztásán, vélt vagy valós sérelmek által vezérelt vádaskodó megnyilvánulásokkal dolgozzon bárki is. Az MTSZ-t ért és elmúlt hónapokban egyre személyeskedőbb hangvételű támadások megítélésünk szerint csak azt érték el, hogy azt a nagyszerű fejlődési pályát, amelyet a hazai tenisz leírt, megtörjék és apránként elkezdjék lerombolni. Legyen elég a széthúzásból, mert ez a sportágunkhoz méltatlan, és együtt dolgozzunk tovább a megkezdett és felfelé menő úton.”

HIRDETÉS

Nos, ez a kezdeményezés sem maradt válasz nélkül, ugyanis a szövetség megújításáért kiállók – Kapros Anikó, Marosi Katalin, Szávay Ágnes, Temesvári Andrea, Babos Csaba, Markovits László, Nagy Viktor és Sávolt Attila – reagáltak minderre.

Temesvári Andrea: Eljött a változás ideje | Magyar Hang

Úgy tűnik, meg vannak számlálva a fideszes Szűcs Lajos napjai a Magyar Tenisz Szövetség élén.

„Mi is aláírjuk a közzétett nyílt levelet, hiszen maradéktalanul egyetértünk a fő üzenetével, miszerint »békére van szükség a hazai teniszben«. Mi pedig arra kérjük a békére felhívó nyílt levél aláíróit, hogy csatlakozzanak ahhoz az aláírásgyűjtésünkhöz, amit a Tiszta Tenisz nevében kezdtünk el a transzparencia jegyében. Béke ugyanis csak átlátható működéssel érhető el, abban pedig még sok tennivalója lenne a jelenlegi vezetésnek. Azt pedig nagyon meglepő olvasni tőletek, hogy a »magyar tenisz hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években«, hiszen mindannyian tudjuk, hogy sokkal de sokkal kevesebb állami támogatásból a korábbi generációk milyen sikereket értek el” – olvasható az állásfoglalásban.

Egy biztos, a jelenlegi vezetés egyet biztosan elért, egyetlen sportszövetség ellen sem folyik egyszerre ennyi vizsgálat – ügyészségi, NAV, Közbeszerzési Hatóság –, és kijelenthető, végérvényesen megosztotta a tenisztársadalmat.

Talán az április 16-i közgyűlés megoldást hozhat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,183lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

EU-csúcs: egyelőre csúszik a balkáni bővítés

A brüsszeli EU-csúcs első napján döntöttek a tagállamok arról, hogy jóváhagyják a módosított brexit-szerződést. Vita volt a költségvetésről és elítélték Törökországot. A magyar álláspont nem ismert.