HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Kerékpáros Sz...

Kerékpáros Szövetség: alkalmasak a magyar utak a Giro d’Italia megrendezésére

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Még hétfőn jelentették be egy budapesti sajtótájékoztatón, hogy 2020-ban a magyar fővárosból rajtol el a világ egyik leghíresebb országúti kerékpáros körversenye, a Giro d’Italia, és hazánkban rendezik meg a verseny első három szakaszát is.

A Napi.hu kedden számolt be arról, hogy ez mennyibe kerül a magyar adófizetőknek. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma 7,7 milliárd forintot kap a központi költségvetésből arra, hogy megszervezzék az eseményt. A gazdasági lap szerint az idei büdzsét terhelő 2,2 milliárd forintból április 26-ig 1,6 milliárdot kell folyósítani a tárca részére Varga Mihály pénzügyminiszternek. A 2020-as költségvetésben pedig 5,5 milliárd forintot kell majd betervezni erre a célra.

A 444.hu még hétfőn írt arról, hogy sajtóhírek szerint a versenyért Marseille is versenyben volt, ők 3-6 millió eurót szántak volna a rajtra, azaz nagyjából 1-2 milliárd forintot. Magyarország azonban közel 8-at beletesz, és el is nyerte az indulást.

A Magyar Kerékpáros Szövetség szerint alkalmasak hazánkban az országutak a sportesemény lebonyolítására.

HIRDETÉS

Ausztriában és Hollandiában szembetűnő lenne a különbség, de Olaszországban sem túl rózsás a helyzet, ha az országutakról beszélünk. Nem mindenhol, de összességében megálljuk a helyünket ilyen tekintetben

– mondta a Magyar Hangnak ezzel kapcsolatban a Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára.

Vízer Barnabás hozzátette, a pontos szakaszt még nem jelölték ki, de főútvonalakra kell készülni Budapestről a Dunántúl irányába. Azaz olyan területet igyekeznek kiválasztani, ahol megfelelő az útminőség.

A szervezet főtitkára azt is el tudja képzelni, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. javít az utakon, ebben partner szokott lenni a Magyar Kerékpáros Körverseny, a Tour de Hongrie alkalmával is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,601lájkolóTetszik
3,461követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.