HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Szabó Bence: ...

Szabó Bence: Nem a politikai irányultságnak kell eldöntenie, eredményes-e egy sportági vezető

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Vélhetően még nem hoztak ilyen kellemetlen helyzetbe saját sportágában kétszeres olimpiai és világbajnokot, mint a nemrég véget ért budapesti vívó-világbajnokságon Szabó Bencét. Mára már kiderült, miért akadályozta meg a Magyar Vívó Szövetség elnöke, korábbi MDF-es, majd fideszes parlamenti képviselő, Csampa Zsolt azt, hogy részt vegyen a férfi kardcsapat eredményhirdetésén, és átadja az érmeket. Erről, vívóelnöki ambíciójáról és a sporttámogatásokról beszélgettünk az 57 éves sportvezetővel.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang augusztus 2-i (2019/31) számában, pénteken megjelenő interjúból!

– Milyen érzés, hogy a sportnapilap főszerkesztője egy vezércikkben máris ön ellen fordult?
– Született egy kifejezetten rosszindulatú írás, amely csak a tényekkel nem foglalkozott, azzal, hogy Csampa Zsolt nem a fair play szellemében járt el velem szemben, és most is bebizonyította, hogy bosszúálló ember.

(…)

HIRDETÉS

– Mikor beszéltek utoljára egymással Csampa Zsolttal?
– A 2018-as FIE-kongresszuson, odamentem hozzá, köszöntünk egymásnak, kezet fogtunk, majd elváltunk. Nem hívott az asztalához, és nem is kezdeményezett beszélgetést velem. Ennyi volt az utolsó „beszélgetésünk”. Ugyanakkor még 2012-ben, a londoni olimpiát követően a hivatalos fogadáson vettünk részt Orbán Viktornál a Parlamentben, és a miniszterelnök úr érdeklődött tőlem, milyennek láttam Szilágyi Áron pazar vívását. Csampa Zsolt is jelen volt, és azonnal szakmai megjegyzést tett. A miniszterelnök úr figyelmeztette, „a szakmáról ne te beszélj, arra ott vannak a bajnokaink”, miközben rám és Kulcsár Győzőre mutatott, „te csak azzal foglalkozz, hogy a sportág megkapja a neki járó kiemelt támogatást”.

(…)

Hogyan tudta meg, hogy nem szeretnék, ha ő adná át az érmeket? Azért tette ezt Csampa Zsolt, mert jövőre indulni akar vívóelnöknek? Miért kandidál, mi a programja lényege? Milyen volt kettejük viszonya és hogy jellemezné az elnököt? Kik támogatják Szabó Bencét? Jó-e, ha politikai alapon osztják az elnöki posztokat? Jó elnök volt-e Baráth Etele, vagy Gémesi György? Fontos-e a sportolóknak, hogy ki a szövetség elnöke? A válaszokat keresse a Magyar Hang augusztus 2-án megjelenő 2019/31. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/31. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,541lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.