HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Szabó Bence: ...

Szabó Bence: Nem a politikai irányultságnak kell eldöntenie, eredményes-e egy sportági vezető

HIRDETÉS

Vélhetően még nem hoztak ilyen kellemetlen helyzetbe saját sportágában kétszeres olimpiai és világbajnokot, mint a nemrég véget ért budapesti vívó-világbajnokságon Szabó Bencét. Mára már kiderült, miért akadályozta meg a Magyar Vívó Szövetség elnöke, korábbi MDF-es, majd fideszes parlamenti képviselő, Csampa Zsolt azt, hogy részt vegyen a férfi kardcsapat eredményhirdetésén, és átadja az érmeket. Erről, vívóelnöki ambíciójáról és a sporttámogatásokról beszélgettünk az 57 éves sportvezetővel.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang augusztus 2-i (2019/31) számában, pénteken megjelenő interjúból!

– Milyen érzés, hogy a sportnapilap főszerkesztője egy vezércikkben máris ön ellen fordult?
– Született egy kifejezetten rosszindulatú írás, amely csak a tényekkel nem foglalkozott, azzal, hogy Csampa Zsolt nem a fair play szellemében járt el velem szemben, és most is bebizonyította, hogy bosszúálló ember.

(…)

– Mikor beszéltek utoljára egymással Csampa Zsolttal?
– A 2018-as FIE-kongresszuson, odamentem hozzá, köszöntünk egymásnak, kezet fogtunk, majd elváltunk. Nem hívott az asztalához, és nem is kezdeményezett beszélgetést velem. Ennyi volt az utolsó „beszélgetésünk”. Ugyanakkor még 2012-ben, a londoni olimpiát követően a hivatalos fogadáson vettünk részt Orbán Viktornál a Parlamentben, és a miniszterelnök úr érdeklődött tőlem, milyennek láttam Szilágyi Áron pazar vívását. Csampa Zsolt is jelen volt, és azonnal szakmai megjegyzést tett. A miniszterelnök úr figyelmeztette, „a szakmáról ne te beszélj, arra ott vannak a bajnokaink”, miközben rám és Kulcsár Győzőre mutatott, „te csak azzal foglalkozz, hogy a sportág megkapja a neki járó kiemelt támogatást”.

HIRDETÉS

(…)

Hogyan tudta meg, hogy nem szeretnék, ha ő adná át az érmeket? Azért tette ezt Csampa Zsolt, mert jövőre indulni akar vívóelnöknek? Miért kandidál, mi a programja lényege? Milyen volt kettejük viszonya és hogy jellemezné az elnököt? Kik támogatják Szabó Bencét? Jó-e, ha politikai alapon osztják az elnöki posztokat? Jó elnök volt-e Baráth Etele, vagy Gémesi György? Fontos-e a sportolóknak, hogy ki a szövetség elnöke? A válaszokat keresse a Magyar Hang augusztus 2-án megjelenő 2019/31. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/31. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,436lájkolóTetszik
2,551követőKövetés
17,200feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem volt mozdonyvezető, nem jártak a vonatok

A Közlekedő Tömeg Egyesület információi szerint szeptember 17-én négy elővárosi vonat azért nem indult el a végállomásról, mert nem volt rájuk mozdonyvezető.

Nekünk harangoztak?

Mennyit ér egy élet?