HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Helybenhagyta...

Helybenhagyta az UEFA a botrányos mérkőzés eredményét és a Craiova továbbjutását

HIRDETÉS

Hiába a botrányos craiovai mérkőzés, az UEFA elutasította a Budapest Honvéd beadványát, és a pályán elért eredményt hagyta jóvá. Ami azt jelenti, hogy a Honvéd – veretlenül – búcsúzott az Európa-ligától, míg az Universitatea Craiva csütörtökön fogadhatja a görög AEK Athént – közölte honlapján a magyar csapat.

HIRDETÉS

A tájékoztatás szerint a hétfői nap folyamán az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága tárgyalta a klub óvását, s azzal indokolták az elutasítást, hogy mivel a botrányos események a 119., tehát az utolsó előtti percben történtek, így véleményük szerint az már nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

Nem úszta meg büntetés nélkül a Craiova sem: a román csapatnak három meccset zárt kapuk mögött kell játszania és 60 ezer eurós büntetést kell fizetnie.

Botrány és sokk, mindhárom magyar csapat kiesett az Európa-ligából | Magyar Hang

Izgalmakat hoztak és nem várt sokkot okoztak az Európa-liga második körének magyar érdekeltségű visszavágói. Mindhárom magyar csapat befejezte a második számú európai kupasorozatot. Romániában valami olyasmi történt, ami azt hinné az ember, nem történik már meg Európában. A tavaly a Chelsea-vel ikszelő MOL Fehérvárt az a liechtensteini Vaduz verte ki, amely tizenhárom éve az Újpestet is alázta.

A romániai mérkőzésen – ahogy arról lapunk is beszámolt – a hosszabbítás végén ugrott a két csapat egymásnak, ekkor a hazai szurkolók egyike egy hanggránátot dobott be a pályára, ami a játékvezető mellett robbant. A detonáció leterítette a bírót és fél órán át ment a tanakodás, hogy mi legyen. A folytatásba beszállt a helyi csendőrparancsnok is, aki jelezte, nem tudja garantálni a szurkolók biztonságát, ha akkor lefújják a meccset. Végül a negyedik játékvezetővel befejeződött a mérkőzés, a tizenegyespárbajban pedig a Honvéd maradt alul.

A Budapest Honvéd már pénteken jelezte, hogy megóvja a csütörtöki Európa Liga-selejtezőt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,215lájkolóTetszik
2,696követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Borkai Zsolt lányának is van egy több tízmilliós lakása

Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta az érintett ingatlan tulajdoni lapját is.

A Sós Sziklák Völgye