HIRDETÉS
Kezdőlap Sport Németh Szilár...

Németh Szilárd: A pénz nem akadály

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Egy biztos, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) által tartott sajtótájékoztatót vélhetően nem egy tucateseményként őrzi meg a kollektív emlékezet, hiszen e sorok írója még egy olyan rendezvényen sem vett részt, ahol a házigazdája úgy kezdi a tájékoztatót, hogy mindenki álljon fel, és énekeljük el a magyar himnuszt.

HIRDETÉS

– Figyeltem ám, legalább a jelenlévők harmada énekelt, és ez jó, de remélem, legközelebb már többen csatlakoznak hozzánk – jelentette ki Németh Szilárd, az MBSZ elnöke, aki az alkalmi kórus szereplése után értékelte a nur-szultani olimpiai kvalifikációs világbajnokság magyar eredményeit.

Kiemelte, sajnos már most hallani olyan szirénhangokat, vajon miért kellett honosítani az orosz Muszukajev Iszmailt, de kifejezetten örül annak, hogy a dagesztáni sportoló egy vb-bronzzal és olimpiai kvótával bizonyította a döntés helyességét. „Muszukajev technikája, tudása és hozzáállása példamutató, és hiszek abban, hogy a közös munka alatt számtalan magyar fiatal lesheti el tőle a legjobb fogásokat. Már most bebizonyosodott, igenis érdemes arra, hogy viselje a piros-fehér-zöld színeket” – állította az elnök.

Kiderült, hogy a szövetség elnöksége annyira elégedett volt a négy vb-éremmel – aranyérmes Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 77 kg), ezüstérmes Lőrincz Viktor (kf, 87 kg), a nem olimpiai súlycsoportban, 72 kilóban harmadik Korpási Bálint és a szabadfogásúak 65 kilós kategóriájában bronzérmes Muszukajev Iszmail –, valamint a négy tokiói kvótával, hogy a jövő évi költségvetés terhére a Sastin Mariannal kiegészült érmesek 2,5-2,5 millió forintos jutalomban részesülnek.

HIRDETÉS
A válogatott minden olyan tagja 2,5 millió forintos jutalomban részesül, aki kivívja a tokiói olimpián való részvétel jogát (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)

– Természetesen ugyanezt a jutalmat az összes tokiói részvételi jogot kivívó magyar birkózó megkapja, hiszen a mostani jelképes csekket majd a kvalifikációs sorozatot lezáró utolsó verseny után követi majd utalás. Megérdemlik mindezt a sportolóink, hiszen amióta bevezették az olimpiai kvalifikáció rendszerét, ez volt a legsikeresebb kvótaszerző vb a négy éremmel és a négy indulási jog kiharcolásával – fogalmazott Németh Szilárd, aki egyben bejelentette, az olimpiai csapat tagjaival szerződést köt majd a szövetség, melyben a jogaikat és kötelességeiket fektetik le. – „A sportolók minden támogatást megkapnak a sikeres felkészüléshez, a pénz nem lehet akadály, ám meg kell felelniük bizonyos elvárásoknak, így például a központi felkészülés alól nem lehet kibújni, azokon részt kell venni. Ugyanakkor az elnökség elé terjesztem, hogy noha nem névre szólóak a tokiói kvóták, az indulhasson az olimpián, aki kiharcolta a részvételi jogot.”

A tavalyi, budapesti világbajnokság után újabb és újabb világversenyek megrendezését nyerte el az MBSZ, hiszen amellett, hogy október végén a Ludovikán U23-as vb-t, jövő márciusban pedig a BOK Csarnokban európai olimpiai kvalifikációs versenyt rendez, 2022 tavaszán Európa-bajnokságnak ad otthont Magyarország.

– Őszintén remélem, hogy a legutóbbi, 2001-es kontinensviadalhoz hasonlóan, ahol a szabadfogású válogatott edzője, Bánkúti Zsolt lett aranyérmes, két és fél év múlva is lesznek hazai Európa-bajnokaink. Kiemelném Bacsa Péternek, a magyar szövetség ügyvezető alelnökének szerepét a rendezés elnyerésében, aki nemcsak bekerült a nemzetközi szövetség vezetőségébe, de például ő volt a most zárult világbajnokság versenyigazgatója is egyben – mondta Németh Szilárd.

Kézi-vb rendezésére jelentkezett Magyarország

Ugyan még a 2022-es, januári férfikézilabda-Európa-bajnokság megálmodott hazai helyszínei sem állnak sehol a kontinensviadalhoz szükséges vállalásokhoz képest, Magyarország jelezte szándékát a 2025-ös és a 2027-es férfi-, valamint a 2027-es női kézilabda-világbajnokság megrendezésére. A nemzetközi szövetség (IHF) honlapjának híradása szerint a magyar szövetség (MKSZ) mindhárom eseményre önállóan adott be szándéknyilatkozatot. A helyszínkijelölésre februárban kerül sor.

– Egyelőre csak az érdeklődésünket jeleztük az IHF-nek, ami nem jelenti azt, hogy valamennyi tornára beadjuk a pályázatot, hiszen még nem ismerjük a részletes pályázati kiírást és annak határidejét sem – olvasható az MKSZ honlapján Horváth Gabriella főtitkár nyilatkozata.

Mondjuk az érdekes lesz, ha a korábban, Ausztriával és Svájccal közösen megpályázott női Eb-t elnyerjük, vajon miként lennénk képesek két ekkora világversenyt megrendezni, miután a női kontinensviadal után egy hónapra, 2025 januárjában van a férfiaké lesz.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,708lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás”

Egyesülhet az LMP és a Párbeszéd? Megkérdeztük, mit szólna ehhez a zöldpárt három korábbi társelnöke, Szél Bernadett, Schiffer András és Hadházy Ákos.

Pénz semmiért