Győr új fideszes vezetése szerint a magyar foci nem élsport, így a város nem támogatja a helyi csapatot

Győr új fideszes vezetése szerint a magyar foci nem élsport, így a város nem támogatja a helyi csapatot

Dézsi Csaba András (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kisalföldnek adott interjút Mányi József, az ETO FC Győr tulajdonosa, amelyből kiderült, a 116 éves klub nagy bajba kerülhet, ha a Borkai Zsolt lemondása után megválasztott új polgármester, Dézsi Csaba András nem támogatja tovább az egyesület működését. Márpedig úgy tűnik az új városvezetés nem tekinti támogatásra érdemesnek a csapatot.

– Amikor 2017 decemberében megmentettem az ETO-t az összeomlástól, Borkai Zsolt polgármesterrel megállapodást kötöttem, hogy a város azt az anyagi támogatást adja meg, amit az elődömnek – mondta el Mányi. – Borkai ezt korrektül be is tartotta, az első évben százhuszonhét-, a másodikban százhatvanötmillió forintot kaptunk. Szerdán fogadott Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, aki felvázolta, hogy a város nincs abban az anyagi helyzetben, hogy tovább támogassa az ETO-t.

A csapat tulajdonosa felidézte, a beszélgetésen részt vett Petrov Iván polgármesteri biztos is, aki elmondta: a város ettől az évtől csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele, mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek. Ennek értelmében a 290 millió forintos, önkormányzat által kiírt sporttámogatásra sem érdemes pályáznia az ETO-nak.

Jön a lex Dézsi: benyújtották a győri polgármester érdekében a törvénymódosítást | Magyar Hang

Főorvos maradhat a január végén megválasztott Dézsi Csaba András, ha megszavazza az Országgyűlés a javaslatot.

Ennek ellenére Dézsi Csaba András személyi változásokat szorgalmazott, a polgármester Hannich Pétert, a „győri kötődésű legendát” látná szívesen a vezetőedzői poszton. A tulajdonos fel is vette a kapcsolatot a szakemberrel, aki boldogan vállalná a feladatot, és már a saját szakmai stábját is összeállította. Ez azt is jelenti, hogy a tavaly decemberben kinevezett Kondás Elemér vezetőedzőnek mennie kell.

Arra a kérdésre, hogy miért fogadta meg a városvezető tanácsát, Mányi elmondta, „a polgármester úr nyilván ismeri a város polgárainak elvárásait és igényeit, ezért ő tudja, hogy ki lenne a legjobb megoldás. Azt is felajánlottam egyébként Győr polgármesterének, hogy szívesen eladom az ETO-t a városnak, amitől ő elzárkózott, illetve eladom olyan győri kötődésű üzletembernek vagy üzletembereknek, akik tovább tudják építeni, de ő azt válaszolta, nem tud befektetőről, akinek ilyen szándéka lenne. Az ETO helyzete egyébként anyagilag stabil, nincsenek tartozásaink, a Fehér Miklós-akadémia pedig országosan kiemelt és szintén biztos lábakon áll.”

FRISS: Közben történt egy csavar az ügyben. Ahogy arról az Azonnali beszámolt: a lap facebookos cikkmegosztása alá, azzal kapcsolatban írt hozzászólást a polgármester, ám Dézsi Csaba András megjegyzését törölték.