HIRDETÉS
Kezdőlap Sport „Az olimpiát ...

„Az olimpiát nem lehet úgy elhalasztani, mint a labdarúgásban egy fordulót” – közölte a NOB elnöke

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a tokiói olimpia esetleges lemondása a legkevésbé tisztességes megoldás lenne a sportolókkal szemben. A sportvezető az Index által is idézett Südwestdeutschen Rundfunks műsorszolgáltatónak azt nyilatkozta: a koronavírus-járvány miatti lemondás a 206 országból érkező összesen 11 ezer sportoló álmát törné szét.

– Az olimpiai játékokat nem tudjuk úgy elhalasztani a következő szombatra, mint a labdarúgásban egy bajnoki fordulót – mondta Bach, aki a lausanne-i NOB-központ ideiglenes zárva tartása miatt otthonról végzi a munkáját.

HIRDETÉS

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt napokban – ahogy arról lapunk is többször írt – egyre több nemzeti olimpiai bizottság, sportoló és szakember fordult a NOB-hoz annak érdekében, vagy utalt nyilatkozatában arra, hogy a jelenleg sok szempontból bizonytalanná vált helyzetben el kellene halasztani a tokiói olimpiát, amelyet a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendeznének meg.

Schmitt Pál szerint a járvány miatt elhalaszthatják a tokiói olimpiát | Magyar Hang

A sportvezető szerint a NOB-nak nincs forgatókönyve a koronavírus okozta helyzetre.

Miként az Index megjegyzi: pénteken az Egyesült Államok úszószövetsége, szombaton pedig az amerikai atlétikai szövetség is az olimpia egyéves elhalasztását kérte a NOB-tól.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,845lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek