Csányi Sándor: A jelenlegi helyzetben zárt kapus mérkőzéseket sem lehet rendezni

Csányi Sándor: A jelenlegi helyzetben zárt kapus mérkőzéseket sem lehet rendezni

Csányi Sándor (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelenlegi helyzetben zárt kapus futballmérkőzéseket sem lehet megrendezni Magyarországon – közölte kedden Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a szervezet keddi, online küldöttközgyűlésén.

– Kapcsolatban vagyunk a FIFA, az UEFA és a kormányzati szervek képviselőivel. Az egészségügyi és kormányzati szervek előírásait vesszük figyelembe, ha ezek lehetőséget adnak meccsrendezésre, akkor a klubokkal és a játékosokkal egyeztetve döntünk a folytatásról – fogalmazott Csányi Sándor. Az MLSZ elnöke azt is kiemelte, az NB I és NB II mellett a szövetség számára az amatőr és utánpótlás-bajnokságok játékosainak egészsége is nagyon fontos.

A focit nem állíthatja meg a járvány, nézők nélkül is befejeznék a bajnokságokat és európai kupákat | Magyar Hang

Az európai szövetség szerdán dönthet a folytatásról. Akár már májusban újraindulhat az élet, de szigorúan zárt kapuk mögött.

A közgyűlésen – az MTI beszámolója szerint – Csányi Sándor arról is beszélt: „A megfelelő szakemberek képzése lehet az előrelépés záloga a magyar futballban”. Az MLSZ elnöke kijelentette, ebben jelenleg nem állnak jól, legfőképpen az utánpótláskorúak esetében nem, hiszen nem minden egyes gyereknek van olyan edzője, aki szakmailag és nevelőként is alkalmas lenne a munkájára. „Sokszor látunk üvöltő derviseket a pálya szélén, akik tönkretehetik egy gyereknek a futball iránti szeretetét” – fogalmazott Csányi Sándor.

Közben a szervezet öt évre újra bizalmat szavazott Csányi Sándor elnöknek. Az elnökségben sem történt változás, Balogh Gabriellát, Bánki Eriket, Berzi Sándort, Dankó Bélát, Garancsi Istvánt, Nyilasi Tibort, Anthony Radevet és Török Gábort is újraválasztották. Csányi Sándor 2010 óta irányítja az MLSZ-t, megbízatása 2025. április 21-ig szól.