Karanténba került a Dynamo Dresden teljes csapata

Karanténba került a Dynamo Dresden teljes csapata

Szurkolói koreográfia a Dynamo Dresden Union Berlin elleni bajnokiján 2012. november 4-én a Rudolf-Harbig-Stadionban (Fotó: Z thomas/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két új pozitív koronavírus-esetet hozott a német labdarúgó bajnokság, a Bundesliga második osztályában szereplő keletnémet Dynamo Dresden labdarúgócsapatánál elvégzett harmadik tesztsorozat pénteken. Emiatt a drezdai közegészségügyi hivatal szombaton úgy döntött, hogy az egész csapatnak, valamint az edzői stábnak 14 napig karanténba kell vonulnia, azaz a csapat a következő két hétben nem léphet pályára – számolt be az esetről a 24.hu. A csapat május 17-én folytatta volna a félbeszakadt bajnokságot, de így ők biztosan nem léphetnek pályára a Hannover 96 ellen – a meccset már törölték a naptárból.

– Az elmúlt hetekben óriási munkát végeztünk mind a logisztika terén, mind az összes előírt orvosi és higiéniai intézkedés szigorú végrehajtása érdekében. Kapcsolatban állunk az egészségügyi hatósággal és a német ligával, hogy összehangoljuk az összes további lépést. De tény, hogy a következő 14 napban nem edzhetünk, és nem játszhatunk mérkőzést – nyilatkozta a klub honlapján Ralf Minge sportigazgató.

A BBC cikke szerint a német labdarúgó szövetség, a DFL még csütörtökön engedélyezte a bajnokság folytatását, ám szurkolók nem lehetnek jelen, mindenkit tesztelni kell, és összesen az utolsó technikai stábtaggal együtt 300 fő vehet részt egy-egy mérkőzésen. A brit közszolgálati adó elemzője, John Bennett szerint ez az eset is jól rávilágít arra, mennyire pengeélen táncol még egy ilyen újraindítás, és ez is azt bizonyítja, hogy egyelőre még semmi sem biztos, így mindenhol várhatóak ilyesféle visszalépések.

Május 23-án folytatódik a magyar labdarúgóidény | Magyar Hang

A női NB I-ben csak a Bajnokok Ligája-indulás eldöntéséhez szükséges mérkőzéseket rendezik meg.

Magyarországon a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) még hétfőn jelentette be: a tervek szerint május 23-án a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseivel folytatódik a hazai labdarúgóidény, az OTP Bank Liga pedig május 30-án a 26. fordulóval indulhat újra. Az MLSZ tájékoztatása szerint szigorú óvintézkedések és többszörös tesztelés mellett folytatódhat a szezon, a szövetség részletes egészségügyi protokoll betartását írta elő az újrainduláshoz. A szövetség ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy mivel a koronavírus-járvány közepette a tömeges érintkezés továbbra is komoly veszély, ezért többek között az alsóbb osztályok küzdelmei, de a futsal és a szabadtéri amatőr, valamint utánpótlás-bajnokságok idénye is befejeződik.