Szlovákia nem Románia

Szlovákia nem Románia

Világi Oszkár (Fotó: DAC/Lelkes Ernő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sorsdöntő mérkőzést vív egymással a magyar és a szlovák labdarúgó-válogatott szeptember 9-én a Groupama Arénában, amelynek tétje az eddigi eredmények tükrében az, ki jut ki a 2020-as Európa-bajnokságra. A várva várt találkozóról, a DAC üzlet- és játékospolitikájáról, a szlovák–magyar viszonyról, a közelgő szlovákiai választásokról valamint az euróövezet gazdasági hatásáról beszélgettünk Világi Oszkárral, a Dunaszerdahely AC tulajdonosával.

Részletek a Magyar Hang szeptember 6-i (2019/36.) számában, pénteken megjelent interjúból!

– Eldöntötte már, kinek drukkol szeptember 9-én a magyar– szlovák Eb-selejtezőn?
– A szívemhez természetesen a magyar csapat áll közelebb, de azt sem szabad elfelejteni, hogy mi Szlovákiában élünk, itt játszunk a bajnokságban. Ennek ellenére Magyarországnak drukkolok, ugyanakkor bízom abban, hogy mindkét válogatott ott lesz a jövő évi Európa-bajnokságon. Ehhez a szlovák csapatnak a magyar meccs előtt a horvátok elleni selejtezőn kell bizonyítania. Miután a magyarok hazai pályán már legyőzték a horvátokat, most Szlovákián a sor. Ha ez bekövetkezne, akkor a szeptember 9-ei találkozó valóban sorsdöntő lenne a továbbjutást illetően.

DAC-siker jókedvvel és bőséggel | Magyar Hang

Már napokkal ezelőtt érződött a Csallóköz fővárosában, hogy olyan esemény közeledik, amely a legifjabbtól a legidősebbig mindenkit megmozgat: mind fizikailag, mind lelkileg. A magyarságtudat, az összetartozás nagy ünnepe jött el Dunaszerdahely számára, ahol annyi más mellett egy sportesemény akár képes lehet határokat átlépve egy nép közösségi tudatát, összetartozását erősíteni.


– Hol tart ön szerint a magyar foci? Alkalmas már arra, hogy mind válogatott-, mind pedig klubszinten eredményesen szerepeljen?
– Nézze meg, milyen népszerű most a labdarúgás Magyarországon. A válogatott egyre eredményesebb, a Fradi feljutott az Európa-liga főtáblájára, amit egyébként a helyszínen ünnepeltem meg. A válogatott állandóan telt ház előtt játszik, míg a Ferencváros eljutott a kongó stadiontól a zsúfolásig megtelt arénáig. Csak a foci, a sikeres foci képes ennyire motiválni az embereket, ugyanis a labdarúgás szeretete mindenkiben benne van, ott mélyen, a lelkében, és ezt egyszerűen semmi sem tudja legyőzni.

Lehet-e botrány abból, hogy a felvidéki magyarok a vendég szektorba kaptak jegyet a mai Magyarország-Szlovákia összecsapásra? Miért van szükség annyi idegenlégiósra? Hátrányba kerülnek-e a saját nevelésű fiatal hazai tehetségek? Mi a véleménye a szlovákiai magyar pártok ellentétéről? A válaszokat keresse a Magyar Hang szeptember 6-án megjelent 2019/36. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja jövő csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/36. számban? Itt megnézheti!