Új mezeket kap az EB-re a magyar válogatott

Új mezeket kap az EB-re a magyar válogatott

A labdarúgó válogatott egyik új meze (Fotó: Adidas)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bemutatta az Adidas a németországi Európa Bajnokságra készülő magyar labdarúgó válogatott új mezeit. A sportszergyártó cég egyébként hét EB-résztvevő válogatottat öltöztet, a tervezők a szurkolók és játékosok új generációja számára készült mezekhez az egyes nemzetek kulturális identitásából merítettek inspirációt. „Magyarország, Belgium, Németország, Olaszország, Skócia, Spanyolország és Wales újragondolt hazai és idegenbeli dizájnt kap, amely a hagyományos és modern identitás előtt tisztelegve egyesíti a szurkolókat és a játékosokat, miközben a csapatok a hőn áhított Henri Delaunay Kupáért küzdenek” – áll a cég közleményében.

Az egyes szövetségekkel együttműködésben készült könnyű mezeket az élsportra tervezték, izzadságelvezető és nedvszívó anyagok ötvözésével segítik a játékosokat. Hálós paneleket is alkalmaztak a tervezés során, amelyek javítják a légáramlást és kényelmet biztosítanak. A legújabb magyar mez tervét az az elv vezérelte, hogy minden magyart egyesítsen (bárhol is legyenek a világon), hogy együtt szurkolhassanak csapatuknak az európai labdarúgás legnagyobb színpadán. A hazai mezt a nemzeti lobogó színei és a válogatott címerének mintái ihlették, az idegenbeli mez megtervezése ugyanezt az elvet követte, de a színösszeállítás és a végső grafika a magyar nemzeti lobogót mozgásban ábrázolja, amely az áramlás érzetét kelti a fehér alapszínen. A „Magyarország” felirat a hátsó nyakrészen mindkét mezen megtalálható.

– A nemzeti mez egy olyan vizuális szimbólum, amely összeköt egy nemzetet, amivel a csapat olyan pillanatokat szeretne szerezni a szurkolóinak, amelyek egy életre szólnak – jegyezte meg Sam Handy, az Adidas termék- és formatervezési alelnöke. Az új mezeket a magyar labdarúgó-válogatott először a két hazai felkészülési mérkőzésen fogja viselni a Puskás Arénában, előbb Törökország ellen március 22-én, majd Koszovó ellen március 26-án.

Címkék: Eb, labdarúgás, mez