HIRDETÉS
Kezdőlap Tudomány Nem cserélték...

Nem cserélték ki Rudolf Hess-t a börtönben

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Régóta hangoztatott összeesküvés-elmélet végére tett pontot a DNS-vizsgálat, Rudolf Hess-t nem cserélték ki a börtönben egy hasonmásra – számolt be róla a The Guardian.

HIRDETÉS

Többen úgy vélték ugyanis korábban, hogy a Spandau #7-es szám alatt Berlinben raboskodó férfi egy imposztor, és valójában nem Adolf Hitler egykori helyettesét fogták le. A férfit azután kapták el, hogy 1941-ben ejtőernyővel landolt Skóciában, ahol ő a békekötésért szeretett volna tárgyalni. Számos különböző helyen, többek között a londoni Towerben is őrizték, majd Nürnbergben életfogytiglanra ítélték. 1947-ben érkezett Spandau-ba, és negyven évvel későbbi öngyilkosságáig ott is maradt. Akkorra már ő volt a börtön egyedüli foglya.

Többen ugyanakkor megkérdőjelezték, hogy valóban ő raboskodott Spandauban. A mostani vizsgálat vezetője kifejtette, a gyanú megfogalmazói között volt Hess orvosa is. Különösnek tartották skóciai landolását, ahogy azt is, hogy 1969-ig egy rokonával sem kívánt találkozni, illetve hogy mindeközben amnéziára hivatkozott. Hess családja ugyan visszautasította az összeesküvés-elméletet, de gyanakodott a korábbi amerikai elnök, Franklin Roosevelt is.

Jan Cemper-Kiesslich professzor és társai most a Hess-től 1982-be vett vért vetették össze az egykori náci vezető rokonaiéval, és kétséget kizáróan arra jutottak, hogy nem volt szó semmiféle csalásról. A tanulmányt a Forensic Science International Genetics szaklapban publikálták.

HIRDETÉS

Hess-t egyébként 2011-ben exhumálták és hamvasztották el, hogy a sírja ne válhasson neo-náci emlékhellyé.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,541lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.