HIRDETÉS
Kezdőlap Tudomány Nem cserélték...

Nem cserélték ki Rudolf Hess-t a börtönben

HIRDETÉS

Régóta hangoztatott összeesküvés-elmélet végére tett pontot a DNS-vizsgálat, Rudolf Hess-t nem cserélték ki a börtönben egy hasonmásra – számolt be róla a The Guardian.

HIRDETÉS

Többen úgy vélték ugyanis korábban, hogy a Spandau #7-es szám alatt Berlinben raboskodó férfi egy imposztor, és valójában nem Adolf Hitler egykori helyettesét fogták le. A férfit azután kapták el, hogy 1941-ben ejtőernyővel landolt Skóciában, ahol ő a békekötésért szeretett volna tárgyalni. Számos különböző helyen, többek között a londoni Towerben is őrizték, majd Nürnbergben életfogytiglanra ítélték. 1947-ben érkezett Spandau-ba, és negyven évvel későbbi öngyilkosságáig ott is maradt. Akkorra már ő volt a börtön egyedüli foglya.

Többen ugyanakkor megkérdőjelezték, hogy valóban ő raboskodott Spandauban. A mostani vizsgálat vezetője kifejtette, a gyanú megfogalmazói között volt Hess orvosa is. Különösnek tartották skóciai landolását, ahogy azt is, hogy 1969-ig egy rokonával sem kívánt találkozni, illetve hogy mindeközben amnéziára hivatkozott. Hess családja ugyan visszautasította az összeesküvés-elméletet, de gyanakodott a korábbi amerikai elnök, Franklin Roosevelt is.

Jan Cemper-Kiesslich professzor és társai most a Hess-től 1982-be vett vért vetették össze az egykori náci vezető rokonaiéval, és kétséget kizáróan arra jutottak, hogy nem volt szó semmiféle csalásról. A tanulmányt a Forensic Science International Genetics szaklapban publikálták.

Hess-t egyébként 2011-ben exhumálták és hamvasztották el, hogy a sírja ne válhasson neo-náci emlékhellyé.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,515lájkolóTetszik
2,557követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tökötök van, nem lovatok

Az emberek jók, vagy nem is tudom. Tény, hogy a minap hazatértemkor egy hatalmas zacskót találtam a kilincsen.

Tüzek