HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Belső vizsgál...

Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a csomagtartóban talált holttest miatt

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el Töreki Sándor bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes, miután napokig heverhetett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság területén parkoló autóban egy holttest. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleménye szerint ennek eredményétől függően további eljárások válhatnak szükségessé. Azt ugyanakkor nem cáfolta az ORFK, hogy az ügy miatt az egyik bűnügyi vezető távozott. Azt írták ugyanis, hogy „vezetői kinevezésre vonatkozó személyzeti intézkedésre nem került sor”. Találgatásokra pedig – folytatták – az ORFK nem reagál.

Szombaton írtuk meg: a megelőző hétvégén napokig érintetlenül heverhetett a nyíregyházi székhelyű megyei főkapitányságon egy lefoglalt autóban annak a fiatal nőnek a holtteste, ami egy nyíregyházi butikos megszurkálása miatt elfogott férfi (K. Antal) által használt kocsi csomagtartójából került elő. Pedig a járművet még november 23-án lefoglalták – tehát aznap, amikor a gyanúsított K. Antalt is elfogták.

Lapunk úgy értesült, ez nem véletlen: az autó lefoglalásának napján nem találtak holttestet az autóban. Azért, mert miután meglettek az elkövetéshez használt eszközök, nem nyitották ki a csomagtartót. A mulasztásból hatalmas botrány kerekedett, a lapunkhoz eljutott hírek szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon személyi következménnyel is járt. Még pénteken kerestük a kapitányság sajtóosztályát, de csak annyit közöltek: a végrehajtott, úgynevezett nyomozati cselekményekről újabb információkkal nem kívánnak szolgálni. Az ügy egyéb körülményeiről, így például a vezető távozásáról szóló hírre – amiről egyébként a frissmedia.hu nevű mátészalkai hírportál is értesült – vonatkozó kérdéseinkre pedig azt közölték, hogy a megyei rendőrkapitányság vezetőire vonatkozó információk kommunikálására nem jogosultak. Ezért fordultunk még szintén pénteken az ORFK-hoz.

A rendőrség mai válaszával ugyanakkor cáfolta azokat a más portálokon megjelent híreket, miszerint a rendőrök a túlórák szigorítása miatt nem vizsgálhatták át azonnal a gyanúsítotthoz köthető jármű csomagterét. Azt írták ugyanis, hogy a halaszthatatlan nyomozási cselekmények végrehajtása semmilyen körülmények között nem függ attól, hogy szükséges-e túlóra elrendelése. A konkrét kérdéseinkre, amelyek alapján rekonstruálható volna, miképpen fordulhatott elő, hogy napokig érintetlenül hevert a rendőrség területén álló autóban a holttest, nem kaptunk választ. Alighanem ezekre is kell értenünk a rendőrségi közlemény címében foglaltakat: a büntetőeljárás menete nem nyilvános.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szabó Zsolt László
Szabó Zsolt László
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,667lájkolóTetszik
3,465követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Figyeli az Európa Tanács Magyarországot

A fideszes Németh Zsolt hiába próbálta későbbre tolni a határozatot, a testület szerint indokolt a Magyarországgal foglalkozó „periodikus jelentés” elkészítése.