HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ellenzéki kép...

Ellenzéki képviselők: a nyugdíjfolyósítónál alkalmazzák a rabszolgatörvényt

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS


– Azért jöttünk ide, hogy az igazgató kinyilvánítsa, nem tartják be a rabszolgatörvényt. Ennek az ellenkezője történt – mondta Varju László, a DK országgyűlési képviselője, miután ellenzéki képviselők egy csoportja a Nyugdíjfolyosító Igazgatóság épületébe vonult, hogy egyeztessen az intézmény vezetőjével a decemberben elfogadott törvényről. A helyszínt az indokolta, hogy a nyugdíjfolyósítóban bevezették a napi 9 órás munkaidőt. A megmozduláson részt vettek az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik képviselői.

Kepli Lajos, a Jobbik alelnöke elmondta, a hasonló munkahelyeken üzemszerűen élnek vissza a munkáltatók, az országgyűlési képviselők feladata ezért már Parlament épületén kívülre tolódott.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy rosszabb a helyzet mint novemberben, már akkor elképesztően leterheltek voltak az itt dolgozók. Szerinte az emberekkel nem lehet így bánni. Arra a kérdésére, hogy mikor emelik meg a bértömeget 30 százalékkal, az igazgató azt válaszolta a politikusnak két héttel annak hatályba lépése előtt, hogy folyamatban lévő ügyről van szó. Ez Szél szerint elfogadhatatlan, ahogy az is, hogy levegőtlen irodákban, nyáron akár 37 fokos épületben kell dolgozniuk a nyugdíjfolyósító alkalmazottjainak. Szerinte az is felháborító és orwelli világot idéz, hogy az igazgató letagadta, késtek a nyugdíjak januárban. Hangsúlyozta, az ellenzékiek visszatérek, és utánajárnak, hogy valósul majd meg az ígért béremelés.

Véget ért az ellenzék hétfői megmozdulása. A képviselők elégedetlenül távoztak a Nyugdífolyósító Igazgatóságból, ahol találkoztak az i
Szé Bernadett a nyugdíjfolyosító előtt (Fotó: Facebook/Szél Bernadett)

A közszolgálati rabszolgatörvénynek elkeresztelt jogszabály többek között arról szól, hogy a dolgozók munkaidejébe már nem számít bele az ebédszünet. A megyei és fővárosi kormányhivatali dolgozóknak már nem jár kafetéria, az alapszabadság 25-ről 20 napra csökken. Ez a minisztériumok, a kormányhivatalok, a járási hivatalok munkatársait, a nyugdíjfolyósítónál dolgozókat, és Magyar Államkincstár valamennyi alkalmazottját érinti. 

HIRDETÉS

Az ellenzék két hete az esztergomi Suzuki-gyárnál tiltakozott. Akkor a parlamentben egyetlen ellenzéki képviselő sem szólalt fel. Most hétfőn azonban LMP-s és jobbikos politikusok is beszéltek, a többiek közös parlamenti sajtótájékoztató után indultak a nyugdíjfolyósítóhoz, útközben pedig Juncker-Soros plakátokat fújtak össze.

Parlament: az ellenzék nem vesz részt a propagandahétfőkön | Magyar Hang

Sajtótájékoztatók tartott a Parlament folyosóján ellenzéki képviselők egy része a hétfői ülésen való részvétel helyett. MSZP-s, DK-s, jobbikos, párbeszédes és független képviselők is a rabszolgatörvény ellen emelték fel a hangjukat. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke elmondta, az elmúlt kilenc évben mindent megtettek azért, hogy képviseljék az embereket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,736lájkolóTetszik
3,482követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Európába is átcsaptak az amerikai Floyd-ügy hullámai – videókkal

Háborús övezetté változtak az amerikai nagyvárosok George Floyd halála miatt. Volt, ahol az összecsapások során nyíllal lőttek a tömegre, John Cusack filmsztárra pedig rendőrök támadtak.

Eperidők