HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ellenzéki kép...

Ellenzéki képviselők: a nyugdíjfolyósítónál alkalmazzák a rabszolgatörvényt

HIRDETÉS


– Azért jöttünk ide, hogy az igazgató kinyilvánítsa, nem tartják be a rabszolgatörvényt. Ennek az ellenkezője történt – mondta Varju László, a DK országgyűlési képviselője, miután ellenzéki képviselők egy csoportja a Nyugdíjfolyosító Igazgatóság épületébe vonult, hogy egyeztessen az intézmény vezetőjével a decemberben elfogadott törvényről. A helyszínt az indokolta, hogy a nyugdíjfolyósítóban bevezették a napi 9 órás munkaidőt. A megmozduláson részt vettek az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik képviselői.

HIRDETÉS

Kepli Lajos, a Jobbik alelnöke elmondta, a hasonló munkahelyeken üzemszerűen élnek vissza a munkáltatók, az országgyűlési képviselők feladata ezért már Parlament épületén kívülre tolódott.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy rosszabb a helyzet mint novemberben, már akkor elképesztően leterheltek voltak az itt dolgozók. Szerinte az emberekkel nem lehet így bánni. Arra a kérdésére, hogy mikor emelik meg a bértömeget 30 százalékkal, az igazgató azt válaszolta a politikusnak két héttel annak hatályba lépése előtt, hogy folyamatban lévő ügyről van szó. Ez Szél szerint elfogadhatatlan, ahogy az is, hogy levegőtlen irodákban, nyáron akár 37 fokos épületben kell dolgozniuk a nyugdíjfolyósító alkalmazottjainak. Szerinte az is felháborító és orwelli világot idéz, hogy az igazgató letagadta, késtek a nyugdíjak januárban. Hangsúlyozta, az ellenzékiek visszatérek, és utánajárnak, hogy valósul majd meg az ígért béremelés.

Véget ért az ellenzék hétfői megmozdulása. A képviselők elégedetlenül távoztak a Nyugdífolyósító Igazgatóságból, ahol találkoztak az i
Szé Bernadett a nyugdíjfolyosító előtt (Fotó: Facebook/Szél Bernadett)

A közszolgálati rabszolgatörvénynek elkeresztelt jogszabály többek között arról szól, hogy a dolgozók munkaidejébe már nem számít bele az ebédszünet. A megyei és fővárosi kormányhivatali dolgozóknak már nem jár kafetéria, az alapszabadság 25-ről 20 napra csökken. Ez a minisztériumok, a kormányhivatalok, a járási hivatalok munkatársait, a nyugdíjfolyósítónál dolgozókat, és Magyar Államkincstár valamennyi alkalmazottját érinti. 

Az ellenzék két hete az esztergomi Suzuki-gyárnál tiltakozott. Akkor a parlamentben egyetlen ellenzéki képviselő sem szólalt fel. Most hétfőn azonban LMP-s és jobbikos politikusok is beszéltek, a többiek közös parlamenti sajtótájékoztató után indultak a nyugdíjfolyósítóhoz, útközben pedig Juncker-Soros plakátokat fújtak össze.

HIRDETÉS

Parlament: az ellenzék nem vesz részt a propagandahétfőkön | Magyar Hang

Sajtótájékoztatók tartott a Parlament folyosóján ellenzéki képviselők egy része a hétfői ülésen való részvétel helyett. MSZP-s, DK-s, jobbikos, párbeszédes és független képviselők is a rabszolgatörvény ellen emelték fel a hangjukat. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke elmondta, az elmúlt kilenc évben mindent megtettek azért, hogy képviseljék az embereket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,889lájkolóTetszik
2,412követőKövetés
16,779feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Döntetlen Litvániában, a továbbjutás a Fradi kezében

Meglehetősen unalmas találkozón ezúttal gól nélküli döntetlent ért el a Ferencváros az Európa-liga csoportkörbe jutásért játszott selejtező első meccsén a litván Suduva ellen. Visszavágó egy hét múlva a Groupama Arénában.