HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Létrejött az ...

Létrejött az ellenzéki összefogás Pécsett

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Ami akárcsak egy hónappal ezelőtt is elképzelhetetlen volt, az mára – legalábbis úgy tűnik – valósággá vált, és az őszi önkormányzati választáson mind a 18 pécsi körzetben egy képviselőjelöltet állít majd az ellenzék a kormánypárti jelölttel szemben. Ráadásul, ahogy azt Mellár Tamás független országgyűlési képviselő pénteken a baranyai megyeszékhelyen bejelentette, valamennyi jelölt a Mindenki Pécsért mozgalom színeiben indul majd.

HIRDETÉS

„A mai napig 23 jelölt adta le jelentkezését a képviselői helyekre, mégpedig a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd színeiben. A jövő hét elejéig várjuk a másik három ellenzéki párt, a DK, az MSZP és a Momentum, valamint a civil jelöltek listáját. Ha ez megvan, akkor valamennyi pártból egy választási bizottság alakul, amelynek az lesz a feladata, hogy június 13-ra megtalálja mind a 18 körzetbe a jelöltet, akiket aznap egy sajtótájékoztató keretein belül be is mutatunk a nyilvánosságnak” – árulta el Mellár Tamás, aki annyit hozzátett, nem lesz előválasztás a körzetekben, kompromisszumot kell mindenképpen kötniük, és a pártok egyezkedésébe a Mindenki Pécsért mozgalom nem szól bele.

Szabad Pécs – Mellár Tamás bejelentése: egyetlen ellenzéki…

A független országgyűlési képviselő szerint ezzel létrejött a legszélesebb körű ellenzéki összefogás Pécsett, annak ellenére, hogy éppen a polgármester-jelöltben nincs konszenzus. Péterffy Attilát ugyanis három párt támogatja, míg kettő hallani sem akar róla, ám Mellár Tamás bízik abban, hogy a hátralévő időben ezt a kérdést is megoldják.

„Amennyiben Péterffy Attila aláírja a jelöléséhez szükséges dokumentumot, és vállalja az abban leírtakat, akkor ő lesz a Mindenki Pécsért mozgalom polgármester-jelöltje” – közölte Mellár, aki azt is hozzátette, mondja ezt úgy, hogy eddig sem, és ezután sem fognak családostul összejárni.

HIRDETÉS
Mellár Tamásék semmiképpen sem indítanak saját listát Pécsett, még lehet, hogy Péterffyt is támogatnák | Magyar Hang

Ez a bizonyos dokumentum a Mindenki Pécsért öt értékelvét tartalmazza. Ezek: végrehajtja az előző fideszes városvezetés elszámoltatását, nyilvánossá teszi a város működésére vonatkozó alapvető dokumentumokat, széleskörű hozzáférést biztosít a városi pályázatokon való részvételhez, biztosítja a pártatlan és kiegyensúlyozott tájékoztatást Pécsett, biztosítja az intézményesített párbeszéd lehetőségét a pécsi civil szervezetekkel.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,703lájkolóTetszik
2,950követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek