HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Bogdán László...

Bogdán László: Ketyeg már a cigányplutónium

Cserdi polgármestere krumpliosztásról, dögkútról, tetűirtóról és a félelmetes október 13-áról

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A Láthatatlan Magyarország Facebook-csoport a 2019-es év civil polgármesterének választotta meg Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét. Ezen apropóból beszélgettünk a baranyai településvezetővel, szóba került az önkormányzati választás is meg a drogdílerek, akiknek „odaléptek”.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang október 11-i (2019/41.) számában megjelent interjúból!

– Cserdiben is krumpliszezon van?
– Nem, fűszereket csomagolunk odahaza.

HIRDETÉS

– A választási krumpliszezonra céloztam.
– Olyan sincs szerencsére. Cserdiben mi osztogatunk. Legutóbb volt egy flashmobunk, ahol megállítottuk az autókat, és egy rekesz saját termelésű paradicsomot adtunk az áthaladóknak. Mert csak az tud, akinek van. És így kevésbé mondják ránk, cigányokra, hogy büdös tolvajok vagyunk. A többség köszönettel elfogadta. De így is volt, aki közölte, hogy jó lesz a disznónak.

(…)

– Egy tanulmány szerint 2051-re gyakorlatilag elnéptelenedik az Alföld, a megyeszékhelyek körül megnövekszik a népesség, a többi elnéptelenedik, más részek pedig…
– …elcigányosodnak, mondjuk ki. A vidéken élő cigányok voltak eddig is a bűnbakok, akik miatt semmit nem lehet csinálni a településen, akik miatt – úgymond – nem fejlődik a falu. Úgyhogy mindenki megutálta a cigányokat, amit aztán szépen tovább is adtak, a sérelmek halmozódtak. Emiatt is tartunk ott, ahol most cigánytémában. A mai kiskamasz cigányokkal már nem bír senki. Sem a tanár, sem a pap, sem a rendőr, senki. Megjelentek a pitlák drogok és az uzsorabajnokok, ők tartanak a kezükben mindent. Ez a harminc év mérlege.

Forgács István: Az idénymunkának és a közmunkának el kellene tűnnie | Magyar Hang

A vidéki Magyarország meg? A magyarok öregszenek, a cigányok fiatalodnak. De ezt látjuk most is, szóval ketyeg már a cigányplutónium. És még egyszer mondom: ebben a robbanó elegyben nem a cigányság jelenti a veszélyforrást, hanem szegénységük mértéke. Brutális zónák jönnek majd létre, és ha ezen a már említett 300 településen nem sikerül öt éven belül változni, akkor már késő lesz. Félek, hogy még a mi életünkben megvalósulnak azok a szegregátumok, amelyek fölött a rendőr is repülővel megy el.

(…)

Jelentkezett-e politikus nála krumpliosztásra? Miért van a cigányok között olyan sok pörköltös ember? És mit lehetne tenni ez ellen? Az ORÖ (Országos Roma Önkormányzat) és az integrációs források nem jelentenek segítséget? Mit gondol a romanapokról? Mit tenne az ORÖ-vel? Egy óra alatt meg lehetne oldani a cigányság problémáját? Hogyan? Hány közmunkás van jelenleg Cserdiben? Milyen úton jár Cserdi? Azoknak a mai srácoknak, akinek ma is dögkútból kell enniük, miben mások az esélyei, hogy szakítsanak ezzel? Ma Magyarországon 320–350 település van, ahol többségében cigányok élnek. Mi lesz ezekből a régiókból 20-30 év múlva? Miért Micimackót olvasnak a munkából késők? Mekkora probléma a kábítószer Cserdiben? A válaszokat keresse a Magyar Hang október 11-én megjelent 2019/41. számában!

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/41. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,753lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek