Karácsony Gergely szerint közepesen sikerült a pénzszóró influenszer virágültetése

Karácsony Gergely szerint közepesen sikerült a pénzszóró influenszer virágültetése

Ezeket a virágokat ültették volna közösen a Deák téren Karácsony Gergelyék. (Fotó: Karácsony Gergelyék Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fővárost beelőzve csütörtökről péntekre virradóra visszaültette a Deák téri virágokat Szépréthy Roland pénzszóró influenszer, aki a múlt héten ezreseket szórt a tinédzserek elé, emiatt a hétezer fős tömeg teljesen letaposta a virágágyást. Karácsony Gergely szerint az eredményen látszik, hogy a virágültetés „nem a feltűnési viszketegségben szenvedő pénzszórók szakmája”. 

– Én mindig értékelem, ha valaki jóvá akarja tenni a hibáját és sajnálja, ha kárt okozott. Fura módját választotta ennek a pénzszórásról elhíresült cég: éjszaka titokban virágokat ültettek a Deák téren a letaposott ágyás helyére. Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, na de a kertészet, a közterületi ültetés mégiscsak egy szakma – mondja Karácsony Gergely a Facebookra feltett videójában. Szerinte az eredményen jól látszik, hogy a virágültetés „nem a feltűnési viszketegségben szenvedő pénzszórók szakmája: az ültetés, mondjuk úgy, közepesen sikerült”. Úgy véli, a Főkert munkatársainak most kétszer annyi munkát kell fektetniük abba, hogy a kiültetett virágok meg is maradjanak. Ezért ennek a munkának az árát kiszámlázzák majd a cégnek, mert így tartja igazságosnak.

Ugyanakkor rengetegen jelezték, hogy szívesen részt vennétek egy közösségi virágültetésben. – Éppen zajlik a Főkert tavaszi kiültetése, megújulnak a Március 15. téren is a virágágyások, a Deák tér helyett tehát itt, a Petőfi szobornál tartjuk meg a közösségi virágültetést vasárnap 15 órától a Főkert szakembereinek iránymutatási szerint. Csakis szakszerűen, de megszépítjük a várost – zárta mondandóját Karácsony Gergely.