Márki-Zay szerint bajt érez a Fidesz, már maga Lázár János is telefonon agitál a részvételre

Márki-Zay szerint bajt érez a Fidesz, már maga Lázár János is telefonon agitál a részvételre

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy lehet a baj, mert már 50 százalék fölött van a részvételi arány Hódmezővásárhelyen, ami ugyanannyi, mint tavaly februárban volt – mondta vasárnap délután négy óra után élő Facebook-videóban Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. Hozzátette, Lázár János már maga hívja szavazásra telefonon a vásárhelyi szavazókat, arra panaszkodik, hogy sokan mentek el Márki-Zayra szavazni, ezért mindenkit arra kért, hogy a szomszédokkal együtt menjenek el Grezsa Istvánra szavazni, mert veszélyben a haza.

– A haza nem miattam van veszélyben. Arra kérem önöket, hogy menjenek el szavazni, szavazzanak Márki-Zay Péterre, és minden választókörzetben szavazzanak a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltjeire. Nagyon fontos, hogy az utolsó órában is tartsuk fenn a magas részvételi arányt, mert a Fidesz minden eszközt bevet, hiszen maga Lázár János is telefonon hívja a nem feltétlenül Fidesz-szavazó vásárhelyieket – mondta.

Márki-Zay Péter - Veszélyben a haza!

Délután három órára már 50,5 százalékos volt a részvételi arány Hódmezővásárhelyen, 17 órára pedig már a szavazásra jogosultak 60,4 százaléka adta le voksát. A tavalyi időközi választáson, amikor Márki-Zay Pétert választották polgármesternek, ugyanez az arány 57,47 százalék volt.

Az előző önkormányzati választásokkor mért 15 órai hódmezővásárhelyi részvételek, ez 2018-as időközi 49,11 százalék, 2014-ben 24,34 százalék, 2010-ben 28,99 százalék, 2006-ban 34,39 százalék volt ugyaneddig.

Választási percről percrénket itt olvashatja.