HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lehet népszav...

Lehet népszavazni arról, épüljön-e stadion Csepelen

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tarthatnak népszavazást arról, akarnak-e a lakók atlétikai stadiont a Csepel-sziget csúcsán. A Kúria döntéséről az MTI számolt be.

A kérdést eredetileg a volt LMP-s politikus, Kassai Dániel nyújtotta be a Nemzeti Választási Bizottsághoz. Ő erről akart szavaztatni: „Egyetért-e Ön azzal, hogy 2023. január 1-ig a 38086/78 helyrajzi számú Kvassay Jenő út, Ráckevei-Soroksági Dunaág, Duna folyam, MÁV Kelenföld-Keleti pályaudvar vasútvonal által határolt területre atlétikai stadion ne épüljön?”

A Nemzeti Választási Bizottság júliusban viszont nem volt hajlandó befogadni a kezdeményezést, arra hivatkozva, hogy kormányrendelet módosítására irányul a kérdés. Az NVB továbbá úgy látta, hogy az egyértelműség követelményének sem felel meg a kérdés, mert a település megjelölése nélkül, csak helyrajzi számként szerepelt a helyszín. Kassai ezért a Kúriához fordult, ami hétfőn megváltoztatta az NVB döntését, és hitelesítette a kérdést.

A Kúria szerint a kérdés nem arra vonatkozik, hogy a Budapesti Atlétikai Stadion ne épüljön meg, hanem hogy az építkezés megkezdését halasszák el. A Kúria szerint a „Soroksági” elírás sem zavaró. Helyette nyilván Soroksárit akart írni Kassai.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,693lájkolóTetszik
3,471követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kötöttfogás 89. – Orbán barátainak jót tett a vírus

Ismét Kötöttfogás, már újra személyesen! A műsorvezető Pörzse Sándor, beszélgetőtársai pedig Csintalan Sándor, Herczeg Zoltán, Konok Péter és Szerető Szabolcs.