HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lehet népszav...

Lehet népszavazni arról, épüljön-e stadion Csepelen

HIRDETÉS

Tarthatnak népszavazást arról, akarnak-e a lakók atlétikai stadiont a Csepel-sziget csúcsán. A Kúria döntéséről az MTI számolt be.

HIRDETÉS

A kérdést eredetileg a volt LMP-s politikus, Kassai Dániel nyújtotta be a Nemzeti Választási Bizottsághoz. Ő erről akart szavaztatni: „Egyetért-e Ön azzal, hogy 2023. január 1-ig a 38086/78 helyrajzi számú Kvassay Jenő út, Ráckevei-Soroksági Dunaág, Duna folyam, MÁV Kelenföld-Keleti pályaudvar vasútvonal által határolt területre atlétikai stadion ne épüljön?”

A Nemzeti Választási Bizottság júliusban viszont nem volt hajlandó befogadni a kezdeményezést, arra hivatkozva, hogy kormányrendelet módosítására irányul a kérdés. Az NVB továbbá úgy látta, hogy az egyértelműség követelményének sem felel meg a kérdés, mert a település megjelölése nélkül, csak helyrajzi számként szerepelt a helyszín. Kassai ezért a Kúriához fordult, ami hétfőn megváltoztatta az NVB döntését, és hitelesítette a kérdést.

A Kúria szerint a kérdés nem arra vonatkozik, hogy a Budapesti Atlétikai Stadion ne épüljön meg, hanem hogy az építkezés megkezdését halasszák el. A Kúria szerint a „Soroksági” elírás sem zavaró. Helyette nyilván Soroksárit akart írni Kassai.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,659lájkolóTetszik
2,803követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mészáros Lőrinc vagyonosabb, mint hittük, hamarosan a világ 1200 leggazdagabb embere közé léphet

Kétszer annyit birtokolhat a gázszerelő, mint korábban napvilágot látott, akár a kétmilliárd dollárt is meghaladhatja a családi összvagyon.