HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Íme, a magyar...

Íme, a magyar Versailles – mögött a valóság

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A magyar Versailles. Micsoda kihagyhatatlan lehetőség, és a kastély valóban gyönyörű, hát persze, hogy sokan veszik az irányt Acsaújlak felé. Hogy merre? Hát Acsa külterületére, ezért hívják Újlaknak. De milyen Acsa? Jaj, már, észak-kelet Pest megye, már Nógrád határában. Nem vagyunk előrébb, igaz? Pedig pompás tájon kanyarog az út, s amikor le kell térni a bekötőre, még szebbé válik minden. És már meg is jöttünk, előttünk a birtok nagyszabású kovácsoltvas kapuja, ideje továbbállni.

Micsoda, hogy ennek így semmi értelme? Márpedig ott, a díszes kerítés mögött kezdődik a való világ, az ötven évvel ezelőtt fénykorát élő, nyüzsgő szakadvány, mit magára hagyott a történelem. Romok, pusztulat, de élet is: talán tucatnyi ház, a ritka látogatót jelző házról-házra ugatás, távolabbról szüremkedő fűrészzúgás. Tanulság nincs, ide tényleg a madár se jár. És igazából nincs is miért, de így, a kastély tövében elgondolkodtató a XXI. századi erős, büszke, nagyon európai Magyarország képe.

Mégiscsak van tanulság.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,945lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek