HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony Ger...

Karácsony Gergelyt ma is főpolgármesterré választanák

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Budapesten jobban mennek a dolgok, mint az országban – legalábbis a Publicus Intézet január végén-február elején készített közvélemény-kutatásának válaszadói így gondolják. A Népszava felkérésére elvégzett felmérés szerint a lakosság 35 százaléka elégedett azzal, ami az országban történik, de még a Fidesz táborában is komoly tiltakozás kíséri például azt, hogy a kormány erővel Debrecenbe költözteti a Természettudományi Múzeumot, csak 28 százalékuk támogatja. Ezzel szemben a fővárosi lépésekkel a lakosság 43 százaléka van jelentős részben vagy teljesen kibékülve.

HIRDETÉS

Érdekes, hogy a Fidesz-tábor majdnem 40 százaléknak tetszik, ami Budapesten történik, ugyanakkor az ellenzéki tábor csak kevéssel 50 százalék fölötti elégedettséget mutat.

Decemberben még csak a válaszadók 40 százaléka gondolta azt Karácsony Gergelyről, hogy érdemi tárgyalópartnere a kormánynak, másfél hónappal később már 45 százalék tartja róla, hogy eredményesen tudja képviselni a budapestiek érdekeit a kormány álláspontjával szemben. Ugyanakkor azok tábora is nőtt, akik szerint kevés lesz, amit szembe tud állítani a kormány érveivel, 32-ről 38 százalékra nőtt az arányuk.

A válaszadók több mint fele szerint a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) létrehozása azt a célt szolgálja, hogy gyengítse a fővárosi önkormányzat szerepét a fejlesztéseknél. Még a fideszesek 45 százaléka is így gondolja. Még többen látják úgy, hogy a kormánypártok így próbálják meg visszaszerezni a budapestiek támogatását de azt csak a kormánypárti szavazók hiszik el, hogy a budapestieknek akarnak jót tenni. A szervezetről többen tartják azt, hogy civakodást és káoszt hoz majd, mint azt, hogy ettől jobban fejlődik a főváros. A Publicus felmérése azt mutatja – ha valamennyi válaszadó véleményét nézzük –, Karácsony Gergely széles ellenzéki összefogás esetén minden bizonnyal újra megnyerné a választást, ha azt most hétvégén rendeznék meg – írja a Népszava.

HIRDETÉS

A Pubicus megkérdezte a köztévés Karácsony-interjúról is az embereket. A lakosság majdnem 30 százaléka megnézte, 17 százaléka belenézett, további 16 százaléka pedig hallott. A válaszadók majdnem 70 százaléka felháborítónak tartotta beszélgetést.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,823lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Konfliktus Szíriában: A törökök Európára engedhetik a menekülteket

Törökország úgy döntött, tovább már nem tartóztatja fel sem tengeren, sem szárazföldön az Európába igyekvő szíriai menekülteket.

Ferenc pápa gyengélkedik