Kövér: a liberálisok ismérve a másság elviselésének képessége

Kövér: a liberálisok ismérve a másság elviselésének képessége

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Egy igazi liberális olyan országban szeretne élni, ahol a személyi autonómiák adják a társadalom alapját, és az emberek lehetőséget kapnak arra, hogy csoportokba szerveződve képviselhessék érdekeiket. A liberálisok másik fontos ismérve a másság elviselésének képessége, amelyet egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie. A népi-nemzeti ideológiát nem tartom igazi ideológiának, viszont eszköznek tartom személyes ellenszenvek megideologizálására, miért nem szabad a másikat elfogadni, miért kell a másikat kirekeszteni" – mondta Kövér László. Igaz, nem 2020-ban, Orbán Viktor évértékelője után, hanem még 1994-ben, a liberálisok Budapesten megrendezett világkonferenciáján, ahogy az a Youtube-on megtalálható, cikkünkhöz csatolt tévéfelvételen hallható, látható.

Mindez csak azért érdekes, mert a kormányfő néhány nappal ezelőtt – megfeledkezve a Fidesz sorosista, liberális, radikálisan egyházellenes múltjáról – többek között azt mondta, „Magyarországot a volt kommunistákból álló kormány vitte csődbe liberális politikájával”, illetve hogy

„olyan, hogy liberális, nincs is. A liberális nem más, mint diplomás kommunista.”

A 26 esztendővel ezelőtt készült felvételen egyébként Orbán Viktor is kifejti véleményét az azóta példaértékűnek tekintett Antall (Boross)-kormány által teremtett állapotokról. „Ennek az országnak nyugalomra és mérsékletre lenne szüksége ebben a pillanatban, nagyon jól érzékeljük, hogy ahogy közeledik a választás, úgy válik egyre idegesebbé a közhangulat. (...) Ha Magyarország az 1994-es választásokat követően egy stabil, kiszámítható, biztos, és nem minden fél évben megbukó kormányt szeretnénk látni, akkor szükség van arra, hogy azok az emberek, akik partnerei lehetnek egymásnak, – függetlenül hogy egyébként milyen viszonyban vannak egymással – teremtsék meg annak lelki, pszichológiai alapját annak, hogy együtt lehessen működni. Ezért azt gondolom, hogy a legfontosabb jelszó a méltányosság, A Fideszt kemény, véleményét mindig elmondó pártként ismerték meg, de azt senki nem mondhatja, hogy méltánytalanul mondtunk volna véleményt bárkiről.”

Egy rasszista bűnözőt idézett Orbán az évértékelőjében - Videóval | Magyar Hang

Balogh Gábor újságíró szúrta ki, hogy honnan is származik a liberálisokra vonatkoztatott „diplomás kommunista" kifejezés, mely a legnagyobb tetszést aratta a miniszterelnök évértékelőjének közönsége körében. Balogh Gábor szerint ugyanis a Orbán Viktor lopta az idézetet, mégpedig a Hunter S. Thompsontól, a gonzó újságírás megteremtőjétől, akinek a regénye alapján készült a 2011-es Rumnapló című film, Johnny Deppel a főszerepben.