Feljelentés a szombathelyi médiaközpontnál előkerült visszaélésgyanús számlák miatt

Feljelentés a szombathelyi médiaközpontnál előkerült visszaélésgyanús számlák miatt

Szombathely főtere (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Büntetőfeljelentést tesz Szombathely polgármestere, Nemény András (MSZP), miután a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-nél felszínre került visszaélésgyanús történések miatt – derül ki a polgármesteri hivatal közleményéből. Mint arról beszámoltunk, az önkormányzati cégnél folyt felügyelőbizottsági vizsgálat szerint közpénzből fizetett számlák kerültek elő. Eszerint Halmágyi Miklós, a Médiaközpont vezetője egy siófoki wellnesshétvégét – egy állítólagos informális konferencia miatt –, egy másik budapesti hotelszámlát, illetve az édesanyja halála után a temetési költséget is közpénzből rendezte – utóbbit később megtérítette.

A felügyelőbizottság által feltárt ügyek után rendelt el azonnali belső vizsgálatot Nemény András, amelynek jelentése február 18-án készült el.

Közpénzből fizetett hotelszámlák kerültek elő a szombathelyi médiacég vezetőjéről | Magyar Hang

Ez két következménnyel járt: ahogy arról fentebb írtunk, a polgármester büntetőfeljelentést tesz a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon, másrészt kezdeményezi, hogy az ügyvezető munkáltatói jogait gyakorló közgyűlés azonnali felmondással szüntesse meg Halmágyi munkaviszonyát. Ezen kívül Nemény átmenetileg megbízott ügyvezető kijelölését kezdeményezi, akinek személyéről, juttatásáról szintén a közgyűlés dönt.

Nemény András egyébként pályázaton találna új vezetőt a Médiaközpont élére, és a közgyűlésen javaslatokat fog tenni az önkormányzati tulajdonú cégek pénzügyi átvizsgálására is.