HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ügyvédek is r...

Ügyvédek is résztvettek a cégtemető működtetésében

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Heves Megyei Főügyészség tizenhárom személy – köztük két ügyvéd – ellen emelt vádat, mert valamennyien közreműködtek összesen ötven magyarországi vállalkozás fiktív adásvételében – olvasható Magyarország Ügyészségének honlapján. – Az ügy egyes vádlottjai ellen ugyanilyen, vagy hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már korábban is több büntetőeljárás indult.

Az elsőrendű vádlott 2009 és 2013 között – mielőtt nagy volumenű fiktív munkaerő kölcsönzéshez fogott volna – köz-, illetőleg szállítói tartozást felhalmozó gazdasági társaságok adásvételének közvetítésével foglalkozott, mely tevékenysége során újsághirdetésekben keresett megvételre „adóssággal terhelt” vállalkozásokat bárhol az országban. A jelentkezők számára azután olyan vevőket közvetített, akik hajlandóak voltak a csődbe ment cégeket pénzért a nevükre venni, illetőleg megszervezte az adásvételhez szükséges okiratok ügyvédi előkészítését. Látszólagos vevőként olyan embereket kerestetett meg, akik anyagi nehézségekkel küzdöttek, ezért néhány ezer forint ellenében aláírták a cégátruházáshoz szükséges iratokat. Később azonban – a felszámolási, vagy kényszertörlési eljárások megindításáig – egyáltalán nem vettek részt a vállalkozások további működtetésében, azoknak csupán névleg voltak vezető tisztségviselői. Mindezért a szervező 150.000 és 300.000 Ft közötti összeget kért az eladóktól, amiből ügyletenként 50.000 Ft-ot fizetett a munkájuk során jogszabályellenesen eljáró ügyvédeknek, és 10-30.000 Ft-ot az új „cégtulajdonosoknak”.

A letartóztatásban lévő elsőrendű vádlott és az egyik eljáró ügyvéd esetében az ügyészség végrehajtandó, további négy vádlott esetében pedig felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt. Hét vádlottal szemben a vádhatóság pénzbüntetést indítványozott, és többek esetében indítványt tett arra is, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őket a gazdálkodószervezet általános vezetését ellátó szerv tagja vagy egyszemélyi vezetője foglalkozástól.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,845lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nagyon kevésnek tartja az ellenzék a 13. havi nyugdíj néven bejelentett intézkedést

Semmitmondónak nevezték, hogy a nyugdíjasok legkorábban jövőre kapnak egyheti plusz forrást, azonnali segítséget követeltek.