HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Index: lélege...

Index: lélegeztetőgépre került egy koronavírusos magyar háziorvos

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Lélegeztetőgépre került egy magyar háziorvos, aki igazoltan koronavírussal fertőzött, emiatt is került kórházba – értesült az Index. A portál információi szerint ráadásul a hétvégén nyilvánosságra került két eseten túl több magyarországi háziorvos fertőződött már meg, többeket pedig a betegség gyanújával vizsgálnak, illetve karanténba is helyeztek.

Hozzáteszik, a koronavírusos háziorvosok létszámára és állapotára vonatkozó kérdésükre az operatív törzs hétfő óta nem válaszolt.

Budapest XI. kerületének polgármestere, László Imre szombaton jelentette be, hogy két háziorvos is koronavírusos lett a kerületben. A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa hangsúlyozta, hogy az egészségügyi dolgozók nem kaptak időben megfelelő védőfelszerelést.

Elégtelen a hosszú távú védekezéshez a kiosztott maszkok mennyisége – írták Müller Cecíliának a háziorvosok | Magyar Hang

A háziorvosok kedden fordultak nyílt levélben Müller Cecília tiszti főorvoshoz, álláspontjuk szerint a Müller Cecília által hétfőn is említett „praxisonkénti 50 db sebészeti szájmaszk, valamint a 3 db FFP1 típusú maszk jól érezhetően elégtelen a hosszú távú védekezéshez, illetve a biztonságos betegellátás biztosításához az alapellátásban”.

HIRDETÉS

Mint írták, elfogadhatatlannak tartják a tiszti főorvos a koronavírus járvány kezdete óta több alkalommal, így a március 30-án megtartott sajtótájékoztatón is ismételten elhangzott kijelentését, miszerint a háziorvosi szolgáltatók feladata a védőeszközök beszerzése, mivel a hatályos jogszabály szerint a járási hivatal kötelessége gondoskodni járványos fertőzés terjedésének, megelőzésének leküzdéséhez szükséges anyagokról, eszközökről.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,653lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek