Jobbik: 140 ezerrel keres kevesebbet ma egy szabolcsi ember, mint egy fővárosi

Jobbik: 140 ezerrel keres kevesebbet ma egy szabolcsi ember, mint egy fővárosi

Jakab Péter, a Jobbik elnöke (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét benyújtja a leszakadó országrészek bérfelzárkóztatására vonatkozó javaslatát az Országgyűlésnek a Jobbik – ezt Jakab Péter, a párt elnöke jelentette be online tájékoztatóján. Egy évvel ezelőtt már próbálkoztak ugyanezzel, akkor azonban a kormány azzal utasította el a kezdeményezésüket, hogy éppen ezeken a területeken a legnagyobb a fizetések emelkedése.

Jakab Péter ehhez képest azt mondta, hogy egy évvel ezelőtt egy átlag szabolcsi ember 133 ezer forinttal keresett kevesebbet egy fővárosinál, mára ez a különbség már 140 ezer forintra nőtt. Egy borsodi lemaradása egy évvel ezelőtt 113 ezer forint volt, most 120 ezerrel kap kevesebbet egy budapesti munkavállalónál.

A Jobbik javaslatának lényege, hogy az állami cégeknél vezessék be az egyenlő munkáért egyelő bér elvét. Emellett azt is szeretnék, hogy a kormány tárgyalja újra a multinacionális cégekkel kötött stratégiai szerződéseket, egyúttal rögzítsék azokban, hogy a cégek hogyan akarják a bérszínvonalat felzárkóztatni. A párt javaslatának harmadik eleme, hogy a kormány „teremtsen korrupciómentes gazdasági környezetet” a kis- és középvállalkozásoknak, amely akár adócsökkentéssel, akár más ösztönzőkkel lehetőséget nyújt a bérek emelésére.