HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jobbik: 140 e...

Jobbik: 140 ezerrel keres kevesebbet ma egy szabolcsi ember, mint egy fővárosi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ismét benyújtja a leszakadó országrészek bérfelzárkóztatására vonatkozó javaslatát az Országgyűlésnek a Jobbik – ezt Jakab Péter, a párt elnöke jelentette be online tájékoztatóján. Egy évvel ezelőtt már próbálkoztak ugyanezzel, akkor azonban a kormány azzal utasította el a kezdeményezésüket, hogy éppen ezeken a területeken a legnagyobb a fizetések emelkedése.

Jakab Péter ehhez képest azt mondta, hogy egy évvel ezelőtt egy átlag szabolcsi ember 133 ezer forinttal keresett kevesebbet egy fővárosinál, mára ez a különbség már 140 ezer forintra nőtt. Egy borsodi lemaradása egy évvel ezelőtt 113 ezer forint volt, most 120 ezerrel kap kevesebbet egy budapesti munkavállalónál.

A Jobbik javaslatának lényege, hogy az állami cégeknél vezessék be az egyenlő munkáért egyelő bér elvét. Emellett azt is szeretnék, hogy a kormány tárgyalja újra a multinacionális cégekkel kötött stratégiai szerződéseket, egyúttal rögzítsék azokban, hogy a cégek hogyan akarják a bérszínvonalat felzárkóztatni. A párt javaslatának harmadik eleme, hogy a kormány „teremtsen korrupciómentes gazdasági környezetet” a kis- és középvállalkozásoknak, amely akár adócsökkentéssel, akár más ösztönzőkkel lehetőséget nyújt a bérek emelésére.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,069lájkolóTetszik
3,820követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

60 milliárdból újítanak fel 17 fővárosi kórházat

Orbán Viktor még januárban jelentette be, hogy a kórházi várók, kórtermek és ahhoz kapcsolódó szociális helyiségek felújítása lesz most a prioritás.